Ως απάντηση στη σκλήρυνση της στάσης του κ. Αλέξη Τσίπρα έναντι των εταίρων, αλλά και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη βουλευτή της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη ερμηνεύεται η κίνηση που έκανε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς μέσω της συνάντησής του με τον προκάτοχό του, πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία ο κ. Σαμαράς προσκάλεσε τον κ. Καραμανλή στην οικία του στην Κηφισιά, όπου και συνομίλησαν, για όλα, επί μία και πλέον ώρα. Μάλιστα η συνάντηση διέρρευσε ενώ ήταν σε εξέλιξη.

Η Συγγρού διέρρευσε ότι «οι δύο άντρες θεωρούν πως με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η Ν.Δ. αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση και την κρίση και εκτιμούν ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η Ν.Δ. είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής μας προοπτικής».

Ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται να συμμερίζεται πλέον ανοικτά την ανησυχία Σαμαρά για τους κινδύνους σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ενώ στήριξε τον αρχηγό του κόμματος την ίδια ημέρα που η κ. Ντόρα Μπακογιάννη συνάντησε τον πρωθυπουργό.

Η χθεσινή συνάντηση Τσίπρα – Μπακογιάννη προκάλεσε δυσαρέσκεια στην ηγετική ομάδα της Συγγρού. Η φράση του κ. Σαμαρά στην τηλεφωνική επικοινωνία που επεδίωξε η κ. Μπακογιάννη προς ενημέρωσή του «όφειλες να με ενημερώσεις πριν πας»δείχνει ότι η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη.

Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός απάντησε στον κ. Σαμαρά ότι «δεν είναι η ώρα για τα προσωπικά μας, αλλά για τη χώρα». Ωστόσο και η ίδια αποχώρησε έντονα προβληματισμένη από τη συνάντησή της με τον κ. Τσίπρα.

Πληροφορίες λένε ότι κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να ζητήσει συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να καταθέσει συγκεκριμένα ισοδύναμα.