Στη μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και διαδικτύου, που βαρύνει το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, προχωρά η κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγους μήνες, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, με κοινή υπουργική απόφαση, που συνυπογράφει, εκτός του κ. Ραγκούση και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συγκροτείται Ομάδα Εργασίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών) με πρόεδρο τον Χρήστο Μπούρα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έργο της Ομάδας Εργασίας, είναι η εκπόνηση μελέτης για το τηλεπικοινωνιακό κόστος της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης, η διαπραγμάτευση με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για την επίτευξη εκπτώσεων των τηλεπικοινωνιακών τελών και την ενιαία τιμολόγηση των αντίστοιχων υπηρεσιών από τους παρόχους προς όλους τους φορείς της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι για την ενιαία τιμολόγηση, ο υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι το κράτος μπορεί να πετύχει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.

Τέλος, η Ομάδα Έργου θα κάνει εισήγηση σε τεχνοοικονομικά θέματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Ευρυζωνικότητας στο δημόσιο τομέα, ενώ όπως αναφέρεται και στην κοινή απόφαση, η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της εντός ενός έτους, από τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.