Επίκαιρες ερωτήσεις με θέμα την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας κατέθεσαν σήμερα προς τον πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μερικές ώρες πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει στην ερώτησή του ότι «η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς κυκλώματα εκμετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθρομεταναστών και εκβιαστών έχουν καταστήσει συγκεκριμένες γειτονιές της πρωτεύουσας απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες».

Τονίζει μάλιστα ότι έχει επηρεαστεί αρνητικά η οικονομική ζωή στην περιοχή του κέντρου, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «παρέμειναν απλά σχέδια επί χάρτου, οι κατά καιρούς μεγαλεπήβολες διακηρύξεις της», ενώ κάνει λόγο και για αυξανόμενα προβλήματα στην αστυνομία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι το κέντρο είναι «καζάνι που βράζει» και κάνει λόγο για «γκετοποίηση, πλήρη αποσταθεροποίηση και εξαθλίωση».