Αν και γέννημα θρέμμα Πατρινός, ο Πάνος Πρεβεδούρος διεκδικεί την δημαρχία της πρωτεύουσας του δημοφιλέστερου αμερικάνικου τουριστικού προορισμού. Όντας μόνιμος κάτοικος της Χονολουλού και καθηγητής δομικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Manoa δοκιμάζει για δεύτερη φορά να πάρει το χρίσμα του άρχοντα της πόλης. Την πρώτη φορά με το 18% των ψήφων βρέθηκε στην τρίτη θέση. Τώρα, και με τα media της Χαβάης να τον στηρίζουν και να τον χαρακτηρίζουν ακόμα και ως «ήρωα» ατενίζει την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Σεπτεμβρίου με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Σε συνέντευξη του στο usa.greekreporter.gr δήλωσε χαρακτηριστικά: «υπάρχουν πολλές καλές ιδέες που χάνονται. Συνηθισμένοι πολιτικοί όλων των παρατάξεων δεν γνωρίζουν κάτι άλλο πέραν του να φορολογούν και να ξοδεύουν και παραδίδουν έργα και υπηρεσίες χωρίς την απαιτούμενη αξιολόγηση και ιεράρχηση. Εξαπατούν τον κόσμο διότι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα έργα αυτά. Πολλές πόλεις έχουν τη δυνατότητα να προοδεύσουν και η Χονολουλού έχει μείνει πολύ πίσω. Βρίσκεται στην 3η θέση με τους χειρότερους δρόμους της χώρας και έχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ως ειδικός της Δομικής Μηχανικής και της Συγκοινωνιακής Τεχνικής, τα θέματα αυτά είναι ακριβώς στο τομέα μου και έχω συγκεκριμένα (και οικονομικά προσιτά) σχέδια για την επίλυσή τους, μερικά εκ των οποίων έχω δημοσιεύσει μεταξύ των 200 άρθρων μου στο blog μου».
Ακούγεται λίγο οξύμωρο ένας Έλληνας να επιθυμεί να διορθώσει τα λάθη άλλων πολιτικών αν αναλογιστούμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με δρόμους, κυκλοφοριακό και λακκούβες. Ωστόσο ο Πρεβεδούρος συνεχίζει: «Το πρώτο πράγμα που θέλω να αλλάξω είναι τις λακκούβες στους δρόμους. Είμαστε στην 3η θέση με τους χειρότερους δρόμους της χώρας και έχουμε ήπιο κλίμα και σχεδόν καθόλου βαριά φορτηγά, ωστόσο έχουμε πολύ κακούς δρόμους. Αυτό είναι άσχημο και για τους ντόπιους και για τους τουρίστες, όμως είναι αποτέλεσμα της 12χρονης εγκατάλειψης».