Σημαντική μεταρρύθμιση που πρέπει να στηριχθεί, χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, που το μεσημέρι, επισκέφθηκε το δημαρχείο Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά η κ. Μπακογιάννη, «ο Καλλικράτης είναι αναμφισβήτητα μεγάλη μεταρρύθμιση και έγινε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.

Οικονομικά, πάρα πολύ δύσκολη στιγμή και δεν πρέπει, με κανένα τρόπο αυτή η μεταρρύθμιση, να υπονομευθεί από την έλλειψη πόρων και την έλλειψη σωστών αποφάσεων εφαρμογής, για να μπορέσει ο Καλλικράτης να αποδώσει.»

Η κ Μπακογιαννη. εξέφρασε τον προβληματισμό της για την πορεία της λειτουργίας της εταιρείας Κρήτη ΑΕ αποδίδοντας αδράνεια στην κυβέρνηση, ενώ ζήτησε να ληφθούν άμεσα αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα και για το ενεργειακό του νησιού.

Κατά την συνάντηση της με το δήμαρχο Χανίων, ενημερώθηκε για το σχεδιασμό και τα προβλήματα που υπάρχουν και δεσμεύτηκε πως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της θα συμβάλλει για την επίλυση τους.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά την παραμονή της στα Χανιά επισκέφθηκε, ακόμα, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών « Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη

Το βράδυ θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο.