Ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε να μην φανερώσει τις σκέψεις του για τη βασική ενδεκάδα στην απογευματινή προπόνηση στο Λεγκιόνοβο. Η διάρκεια της ήταν μία ώρα και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με την Τσεχία ακολούθησαν πρόγραμμα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Χολέμπας, Φορτούνης, Τοροσίδης και Κυριάκος Παπαδόπουλος αρκέστηκαν στο ζέσταμα με τον Λεωνίδα Βόκολο και στο καθιερωμένο «κορόιδο».

Οι υπόλοιποι διεθνείς έκαναν ασκήσεις με μπάλα (κατοχή, κυκλοφορία, τελειώματα φάσεων) και έπαιξαν δίτερμα σε μικρό χώρο. Η μία ομάδα αποτελούνταν από τους: Τζόρβα, Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα, Νίνη, Γκέκα και Μήτρογλου και η άλλη από τους: Σηφάκη, Μαλεζά, Μάκο, Φωτάκη, Φετφατζίδη και Λυμπερόπουλο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πορτογάλος επέλεξε να μην φορτώσει τους διεθνείς με δυνατή προπόνηση και τακτική στο γήπεδο προκειμένου να είναι φρέσκοι στο κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους.

Σχετικά με τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού για το αρχικό σχήμα κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Μιχάλης Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει στην ενδεκάδα. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται ο Γιώργος Τζαβέλλας. Στη μεσαία γραμμή, ο Κώστας Κατσουράνης θα είναι το αμυντικό χαφ και οι άλλοι δύο μέσοι ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιώργος Καραγκούνης. Στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Φάνης Γκέκας, δεξιά φαβορί είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και στην αριστερή πτέρυγα «παίζουν» τα ονόματα του Γιώργου Σαμαρά, του Σωτήρη Νίνη και του Κώστα Φορτούνη.

Πηγή: sport-fm.gr