Ο 3ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών θα διεξαχθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων την Κυριακή 29, Ιουνίου.

Οι αγωνιζόμενοι, θα έχουν την δυνατότητα ελεύθερων δοκιμών (track day) την Παρασκευή, αλλά και οι ιδιώτες κάτοχοι αθλητικού δελτίου θα μπορέσουν επίσης να οδηγήσουν στην πίστα, που από τα τέλη του 2013 παραμένει κλειστή.

Ο 2ος αγώνας της χρονιάς ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, όμως τελικά διεξήχθη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπως και ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς.

Μετά την μετάθεση των ημερομηνιών, ο αγώνας του Σαββατοκύριακου αποτελεί ευκαιρία για όλους να δουν από κοντά ζωντανά έναν αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλέτας και να ζήσουν την ένταση και το κλίμα που προσφέρει ένας τέτοιος αγώνας.

Το Σάββατο θα γίνουν τα δοκιμαστικά και οι κατατακτήριες δοκιμές στις κατηγορίες Open, 250/125 Racing, Supersport, και Superstock, όπου οι οδηγοί θα δώσουν την πρώτη τους μάχη για να κερδίσουν την καλύτερη θέση στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής.

Την Κυριακή το πρωί στις 11:00 θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Πρώτος αγώνας θα είναι αυτός της κατηγορίας ΟΡΕΝ, μιας κατηγορίας οπού κάθε νέος οδηγός δοκιμάζει τις δυνάμεις του και αποτελεί το φυτώριο που τροφοδοτεί τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Δεύτερος θα είναι ο αγώνας της κατηγορίας 125 & 250 Racing, της «κλασικής κατηγορίας», όπου συμμετέχουν αυθεντικές racing δίχρονες μοτοσυκλέτες. Θα ακολουθήσει ο αγώνας της κατηγορίας Supersport με μοτοσυκλέτες 600 κυβικών που προσφέρουν θέαμα με τους κινητήρες να «ουρλιάζουν» στις 16.000 στροφές.

Τετάρτη και τελευταία θα είναι η «μεγάλη» κατηγορία, εκείνη των Superstock με τον πιο έντονο ανταγωνισμό, κινητήρες 200 ίππων, τις υψηλότερες τελικές και τις δυνατότερες επιταχύνσεις!

Την οργάνωση έχει αναλάβει το αθλητικό σωματείο ΛΕΜΟΤ με την συνεργασία των αθλητικών σωματείων ΦΙΑΜ και ΑΡΤΕΜΙΣ υπό την αιγίδα της ΑΜΟΤΟΕ.