Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες σε αγώνα του Moto3 στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από μία σύγκρουση δύο μηχανών οι αναβάτες πετάχτηκαν στον αέρα ενώ ένας άλλος απέφυγε να πέσει πάνω τους ενώ είχε αναπτύξει ταχύτητα 209 χλμ/ώρα

Τα δραματικά πλάνα δείχνουν τη στιγμή που ένας αναβάτης ακουμπά με την πίσω του ρόδα την μπροστινή ενός συναγωνιζόμενου του προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση που είχε ως αποτέλεσμα δύο άλλους να πετούν στον αέρα, έναν να γλιστράει στην άσφαλτο και έναν ακόμα να πέφτει με σφοδρότητα στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Ήταν η δεύτερη κόκκινη σημαία ενός αγώνα που είχε άλλο ένα σοβαρό περιστατικό, καθώς ο Φιλίπ Σαλάκ υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα στον 8ο γύρο.

To βίντεο με τα πλάνα του ατυχήματος από το ελικόπτερο είναι χαρακτηριστικές

Το Grand Prix ξεκίνησε αργότερα ως αγώνας σπριντ πέντε γύρων, αλλά στον τρίτο ο Deniz Oncu έστριψε αριστερά καθώς όλες οι μηχανές πήγαιναν ευθεία, κόβοντας τον μπροστινό τροχό του Jeremy Alcoba και στέλνοντας τον Ισπανό στο έδαφος.

Ο Andrea Migno ήταν ο πρώτος που χτύπησε και πήγε να γλιστρήσει στην ευθεία, πριν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Pedro Acosta φύγει από την πίστα και πέσει πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες.

Ως εκ θαύματος και οι τρεις αναβάτες κατάφεραν να σηκωθούν και να απομακρυνθούν από το περιστατικό χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Για το ατύχημα τιμωρήθηκε ο Τούρκος αναβάτης ο οποίος θα χάσει τους επόμενους δύο γύρους του πρωταθλήματος στο Grand Prix στην Emilia Romagna και την Πορτογαλία.

Και εδώ όλο το περιστατικό

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.