Μια όχι και τόσο συνηθισμένη μηχανή

Αν η Rolls Royce έφτιαχνε μοτοσικλέτες, κάπως έτσι θα ήταν


ΜΟΤΟΝΕΑ
7:30
21/11/2019
Μια όχι και τόσο συνηθισμένη μηχανή
3
loading

Αναντικατάστατη τη χαρακτηρίζουν και πολύ σωστά, μιας και δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν αυτή εκεί έξω.

Για τη Ηenderson Streamline του 1930 ο λόγος, μια μηχανή με αισθητική, κομψότητα και χάρη που δύσκολα έχουν έκτοτε συγκρίσιμο μέγεθος.

Με πρόδηλες τις επιρροές του καλλιτεχνικού κινήματος Αρ Ντεκό, η Ηenderson ήταν εκεί στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μια από τις πιο καθιερωμένες αμερικανικές μάρκες. Η περίοδος από το 1912-1931 της ανήκε ολότελα.

Ιδρυτές ήταν τα αδέρφια Henderson, οι William και Tom, που άρχισαν να φτιάχνουν τις μηχανές τους στη χρυσή εποχή των δίτροχων. Οι Henderson ήταν από τις γρηγορότερες μοτοσικλέτες που κυκλοφορούσαν στην αγορά και έγιναν τελικά οι αγαπημένες των αστυνομικών τμημάτων των ΗΠΑ.

Ώσπου ήρθε η Μεγάλη Ύφεση και η φίρμα έβαλε λουκέτο. Το 1930 τα δυο αδέρφια πρόλαβαν ωστόσο να ρίξουν στην αγορά τη Henderson Streamline KJ, μια αερόψυκτη 1.300 κυβικών και 40 αλόγων κούκλα ικανή να πιάνει ταχύτητες της τάξης των 160 χλμ/ώρα, άθλος καθόλου μικρός για την εποχή.

Μεγάλη, αστραφτερή και επιδεικτική, ήταν η επιτομή της κίνησης σε δύο τροχούς. Τόσο πολυτελής που συγκρινόταν στα ίσα με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα της αγοράς.

Όλα εδώ, κάθε λεπτομέρεια, είχε προσεχθεί στην εντέλεια και το ανθρώπινο χέρι σκάλιζε κυριολεκτικά ένα κινούμενο γλυπτό παρά μια μηχανή μαζικής παραγωγής.

Κι έτσι πέρασε στην Ιστορία, ως έργο τέχνης από μέταλλο…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar alexmalex

    Ελεος πια με τα πρωτοτυπα και τις custom υπερβολες, βαλτε και κανενα της προκοπής άρθρο να βλέπουμε και μοντέλα που μπορούμε να αποκτήσουμε.

  2. avatar Τόνο Μάσας.

    Καλή είναι . Και βέβαια δεν έχει σχέση με αρ ντεκό. Το στιλ είναι φουτουριστικό .

  3. avatar Τζακ

    Απιστευτα όμορφη, κριμα που το κινημα της art deco κρατησε τόσο λίγο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει