Το Ertflix, πραγματικά, κρύβει ταινίες – «διαμαντάκια» που αξίζουν της… δωρεάν προσοχή μας. Έργα πιο κλασικά, αλλά και νεότερα, οσκαρικά, που θα σε προβληματίσουν, θα σε συγκινήσουν και θα σου υπενυθυμίσουν τι σημαίνει καλό σινεμά.

Αλλά επειδή δεν θα μείνουν για πολύ καιρό πάνω στην πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης, παρακάτω σας έχουμε τις ταινίες στο Ertflix που προλαβαίνετε να δείτε πριν αποσυρθούν.

Ο Πατέρας

Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Ο «Πατέρας» χάρισε το Όσκαρ «Α’ Ανδρικού Ρόλου» στον συγκλονιστικό Άντονι Χόπκινς, ενώ πήρε και το Όσκαρ «Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου».

Διαθέσιμη μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου
Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλμαν, Ολίβια Γουίλιαμς, Ρούφους Σιούελ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Εναντίον της Μπίλι Χόλιντεϊ

H ταινία αφηγείται την ιστορία της Μπίλι Χόλιντεϊ, διακεκριμένης τραγουδίστριας και τραγουδοποιού της τζαζ, κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Ενεργή ακτιβίστρια, και μέλος του Civil Rights Movement, με το τραγούδι της «Strange Fruit», επηρέασε πολύ το κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τις δεκαετίες του ’50 και ’60. Εξαιτίας του τραγουδιού και της επίδρασής του, η Χόλιντει στοχοποιήθηκε από τις αρχές, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν την παθολογική σχέση που είχε με τις καταχρήσεις. Το 1939 ξεκίνησαν έρευνα εις βάρος της, διαδικασία που κατέληξε σε δίκη το 1947.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα «Α’ γυναικείου ρόλου» αλλά και για Όσκαρ «Α’ γυναικείου ρόλου» το 2021.

Διαθέσιμη μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου.
Πρωταγωνιστούν: Άντρα Ντέι, Τρεβάντε Ρόουντς, Τάιλερ Τζέιμς Ουίλιαμς, Γκάρετ Χέντλουντ, Λέσλι Τζόρνταν

Εμείς οι Γκλόριες

Η δημοσιογράφος, αγωνίστρια και φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ είναι μια ανεξίτηλη εικόνα, γνωστή για τον κοσμογονικό ακτιβισμό της, την καθοδήγησή της στο επαναστατικό γυναικείο κίνημα και το συγγραφικό της έργο που έχει επηρεάσει γενιές και γενιές. Σε αυτή τη μη παραδοσιακή βιογραφική ταινία, με φόντο ένα μοναχικό λεωφορείο σε έναν ανοιχτό αυτοκινητόδρομο, πέντε Γκλόριες παρακολουθούν τη σημαίνουσα πορεία της Στάινεμ προς την ανάδειξη – από την εποχή που ζούσε στην Ινδία ως νεαρή γυναίκα, μέχρι την ίδρυση του περιοδικού Ms. στη Νέα Υόρκη, και το ρόλο της στην άνοδο του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών τη δεκαετία του 1960 και όχι μόνο.

Διαθέσιμη μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Γκλόρια Στάινεμ, Αλίσια Βικάντερ, Λούλου Γουίλσον, Μπέτι Μίντλερ, Τζανέλ Μονά, Ράιαν Κίρα Αρμστρονγκ

Ένας χρόνος στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη στα ‘90s. Η Τζοάνα μόλις αποφοίτησε και αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρο της και να γίνει συγγραφέας, προσλαμβάνεται ως βοηθός της Μάργκαρετ, της ατζέντισσας του Τζ. Ντ. Σάλιτζερ. Βασικό καθήκον της στο παλιομοδίτικό γραφείο, είναι να διαχειρίζεται την αλληλογραφία του Τζ. Ντ. Σάλιτζερ. Καθώς διαβάζει τα γράμματα των θαυμαστών του δημοφιλούς συγγραφέα δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να στέλνει το τυποποιημένο και απρόσωπο γράμμα, που έχει ορίσει το πρακτορείο, και αρχίζει να απαντά περισσότερο προσωπικά με συγκινητικά και αστεία αποτελέσματα. Καθώς η Τζοάνα χρησιμοποιεί την φωνή του σπουδαίου συγγραφέα ανακαλύπτει σιγά σιγά και τη δική της.

Διαθέσιμη μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου
Πρωταγωνιστούν: Μάργκαρετ Κουάλει, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ντάγκλας Μπουθ, Χάμζα Χακ

Η Μαύρη Ντάλια

Μία ιστορία έρωτα, διαφθοράς, άπληστων συμφερόντων και αμαρτίας εκτυλίσσεται παράλληλα με την προσπάθεια διαλεύκανσης του βάναυσου φόνου μίας νεαρής στάρλετ του Χόλιγουντ. Η αληθινή ιστορία της δολοφονίας της «Μαύρης Ντάλια» (που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί) συντάραξε και καθήλωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1947 και παραμένει συγκλονιστική ακόμα και τώρα. Δύο αστυνομικοί, ο Λι Μπλάνσαρντ και ο Μπάκι Μπλέιχερτ, αναλαμβάνουν την έρευνα γύρω από τη δολοφονία της νεαρής ηθοποιού Ελίζαμπεθ Σορτ. Καθώς, βυθίζονται όλο και περισσότερο στο μυστήριο του αποτρόπαιου εγκλήματος, ο ένας από τους δύο μαθαίνει ότι η φίλη του μπορεί να είχε σχέσεις με το θύμα, ενώ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι η διαφθορά βρίσκεται μέσα στις τάξεις της αστυνομίας.

Διαθέσιμη μέχρι το Σάββατο 27 Απριλίου
Πρωταγωνιστούν: Τζος Χάρτνετ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Άαρον Έκχαρτ , Χίλαρι Σουάνκ, Μία Κίρσνερ, Μάικ Σταρ, Φιόνα Σο, Τζον Κάβανο, Ρέιτσελ Μάινερ, Ρόουζ Μακ Γκάουαν