Στο «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Αλέξανδρος Λογοθέτης το απόγευμα της Τετάρτης (28/9) προκειμένου να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός και πρωταγωνιστής στη νέα σειρά της δημόσιας τηλεόρασης «Μια νύχτα του Αυγούστου» αναφέρθηκε στα ανήσυχα παιδικά του χρόνια, ενώ εξομολογήθηκε πως άρχισε να πίνει μπύρα στην πολύ μικρή ηλικία των… 12 ετών!

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «βγαίναμε μικροί από δω και από κει στο κέντρο, θυμάμαι να δοκιμάζω μπύρα από μικρός. Ήμασταν μια γενιά που πίναμε από πολύ μικροί για αυτό και μένα πια δεν με νοιάζει και δεν βγαίνω και δεν πίνω και δεν με ενδιαφέρει. Από τα 12, 13 εγώ έπινα. Ήμουν στο μπαρ από τα 12, 13 στα Χανιά και έπινα μπύρες και μολτ και μάθαινα τζαζ και μπλουζ. Να ‘ναι καλά ο φίλος μου, ο Πέτρος! Ήμουν σε ένα μπαρ με τσιγάρα και από τα 14 κάπνιζα».

«Δεν με ανακάλυψαν οι γονείς μου. Όταν γεννήθηκα το ’70, ποιος να με ανακαλύψει; Δεν κρυβόμασταν εμείς… Μια φορά, θυμάμαι, που γύρισα στις πεντέμιση το πρωί και ήμουν 14 στα 15 χρονών με μάλωσε η μάνα μου».

«Δεν ήμουν παραβατικός, αλλά ήμουν ελεύθερος. Μπορούσα να το κάνω δηλαδή και δεν υπήρχε θέμα. Από μικρός έκανα παρέα με μεγαλύτερους ενώ τώρα κάνω παρέα με μικρότερους» πρόσθεσε, επίσης, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης. «Ήμασταν κωλοπαιδάκια αλλά όχι από εκείνα που έπαιζαν στοιχήματα στην πλατεία της πολιτείας τα αυτοκίνητα των γονιών τους. Γιατί υπήρχε και αυτό, το έχω ζήσει».

O ταλαντούχος ηθοποιός, μεταξύ άλλων μίλησε για τη γνωριμία και τη σχέση με την σύζυγό του, Ευσταθία αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως γιος του, Ηλία Λογοθέτη.

«Τα πρώτα χρόνια και ειδικά με κάποιους δασκάλους που έλεγαν ότι έχω ένα μια κληρονομιά και πρέπει να ανταπεξέλθω και εγώ, τα ‘χα πάρει στο κρανίο και έλεγα δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου, αφού δεν έχω μεγαλώσει μαζί του. Ο πατέρας μου είναι ο πατέρας μου και εγώ είμαι εγώ», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Και συνέχισε: «Το κουβαλούσα αυτό γιατί το επίθετό μου είναι Λογοθέτης, αλλά ξέρεις τι γίνεται; Τώρα που είμαι 51 ετών και έχω 33 χρόνια στη δουλειά, γνωρίζουν και με ξέρουν και δεν κάνουν τη σύνδεση, αυτό είναι για μένα το σημαντικό», ενώ σημείωσε πως με τον πατέρα του μοιάζει λίγο στη φωνή.

Σε ερώτηση για το αν έγινε ηθοποιός για τον μπαμπά του, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης απάντησε πως η απόφαση πάρθηκε όταν ήταν στο Λύκειο και πως έτσι θα κατάφερνε να τον συναντήσει, αφού οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 3 ετών.

«Όταν έκανα κωμωδία τον μιμούμουν τον πατέρα μου. Έγινα ηθοποιός για να τον συναντήσω. Οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι και πήρα την απόφαση να γίνω ηθοποιός για να συναντηθούμε στο θεατρικό σανίδι.

Ξεκίνησα τα τελευταία 3 χρόνια να κάνω ψυχανάλυση ενώ είχα άρνηση. Ήρθα σε ένα σημείο όταν έγινα γονιός όπου οι απαιτήσεις ήταν αρκετές, τα τραύματα άρχισαν να βγαίνουν οπότε εκεί ή τα διορθώνω για να γίνω γονιός ή τα διαλύω όλα.

Ήμουν πολύ ανεξάρτητος από πολύ μικρός, είχα μια ζηλευτή ελευθερία», ανέφερε ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Σχετικά με τη σχέση που έχει με τον γιο του ανέφερε: «Ο γιος μου δεν μου ζητάει βοήθεια για τα μαθήματα. Εάν χρειαστεί και δεν ξέρω την απάντηση του το λέω.

Εγώ με τον γιο μου Μάρκο συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς οπότε δεν είναι κακό να είμαστε ατελείς. Στην καραντίνα πήραμε playstation και καταστραφήκαμε οικογενειακώς. Μου αρέσουν πολύ τα ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Λογοθέτης αναφέρθηκε στη σύζυγό του, Ευσταθία αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της γνωριμίας τους.

«Εγώ ήθελα πάρα πολύ να γίνω γονιός. Μέσα σε αυτή την επιθυμία μου βρέθηκε η Ευσταθία Τσαπαρέλη. Πέρασα δύσκολους μήνες όταν την γνώρισα γιατί είχα ένα τροχαίο και έκατσα 6 μήνες εκτός. Γνωριστήκαμε στα Χανιά από κοινή παρέα και στη συνέχεια γυρίσαμε όλη την Κρήτη».

«Έχουμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης. Δεν θέλαμε γάμο. Δεν πρόλαβε κανείς να μας πει κάτι από τους συγγενείς, γιατί η Ευσταθία μέσα σε ενάμισι χρόνο ήταν έγκυος. Ήθελα πολύ να γίνω γονιός και κατάλαβα πόσο ωραίο είναι να απεκδύεσαι το εγώ σου και να το μοιράζεσαι», κατέληξε ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Η νέα σειρά της ΕΡΤ κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου και αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς του Mega «Το Νησί».

«Για το “Νησί” το βλέπαμε και το ξέραμε ότι θα κάνει επιτυχία. Το κανάλι δεν το ήξερε. Στις 2 Οκτωβρίου ξεκινάει η σειρά “Μια νύχτα του Αυγούστου” και από το μόνιτορ που έχω δει, θα βγει πολύ ωραίο. Δεν στερεί καθόλου το συναίσθημα. Έχασα 12 κιλά με διαλειμματική δίαιτα για τη σειρά αλλά το έκανα και για μένα», ανέφερε ο ηθοποιός.