Σε μια ψηφοφορία που έφερε στο προσκήνιο διαφωνίες κι αντιπαραθέσεις, μην αφήνοντας ούτε τον εξώστη αμέτοχο, προχώρησαν στο επεισόδιο της Παρασκευής (15/4) στο MasterChef οι παίκτες της Κόκκινης ομάδας, η οποία ηττήθηκε στην Ομαδική δοκιμασία.

Η ατάκα του «Μπόμπαινα» για «φούστα μπλούζα» συνταγές έκανε έξαλλο το Twitter, με τους κριτές να παίρνουν το μέρος του Νικήτα, στον οποίο έριξε τα βέλη του ο Δημήτρης Ταϊρίδης.

Η ψηφοφορία για τους υποψήφιους προς αποχώρηση ολοκληρώθηκε κι αρχικά όλα έδειχναν πως μαγειρικά θα έπρεπε να αναμετρηθούν ο Νικήτας Μπατσικούρας κι η Φανή Ζιώγα.

Οι δυο τους συγκέντρωσαν έξι βαθμούς έκαστος με αρκετά καρφιά προς το πρόσωπό τους για τις κινήσεις τους τόσο στην ομαδική δοκιμασία όσο και στο διαγωνισμό γενικότερα.

Χρησιμοποίησε την κάρτα ασυλίας η Καλλιόπη;

Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν, οι κριτές ρώτησαν την Καλλιόπη, την κάτοχο της μόνιμης κάρτας ασυλίας, αν θα τη χρησιμοποιήσει ώστε μα σώσει έναν από τους δυο συμπαίκτες της.

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ ανακοίνωσε πως θα κάνει χρήση της κάρτας ασυλίας για να σώσει τον Νικήτα. Επόμενοι στην κατάταξη ήταν ο Νίκος Μπέρκας κι ο Μάριος Λιόλιος με την Καλλιόπη να αναφέρει πως τη θέση του Νικήτα θα πάρει ο Νίκος.

Ο Νικήτας έβγαλε τη μαύρη ποδιά και τη θέση του πήρε ο Νίκος, ο οποίος δήλωσε πως περίμενε μία τέτοια εξέλιξη.

Έτσι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι η Φανή κι ο Νίκος, που θα πρέπει να αποδείξουν πως αξίζουν να συνεχίσουν στο MasterChef.

Ο λόγος που η Καλλιόπη έβαλε σε δοκιμασία αποχώρησης τον Νίκο

Ο Νίκος κατέβηκε από τον εξώστη φόρεσε τη μαύρη ποδιά και περίμενε να δει το πιάτο αντιγραφής μαζί με τη Φανή, ώστε να ξεκινήσει η Δοκιμασία Αποχώρησης.

Λίγα λεπτά αργότερα η Καλλιόπη εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να κατεβάσει τον Νίκο από τον εξώστη και όχι τον Μάριο.

«Τον Μάριο δεν τον συγκρίνω με τον Νίκο. Τον Μάριο δεν τον κατέβασα για ψυχολογικούς λόγους. Ξέρω πως όταν πέφτεις ψυχολογικά έχεις ανάγκη κάποιον δίπλα σου για να σε στηρίζει. Από τη άλλη ο Νίκος είναι σε ένα πολύ καλό σημείο της καριέρας του. Αυτό θα του δώσει ένα βήμα παραπάνω για να μάθει περισσότερα πράγματα από το πιάτο αντιγραφής», δήλωσε χαρακτηριστικά η Καλλιόπη.

Η Καλλιόπη δήλωσε πως σώζει τον Νικήτα επειδή πιστεύει πως του αξίζει να πάει τελικό. Βέβαια, λίγο νωρίτερα τον είχε «καρφώσει» με την ψήφο της γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως κωλοτούμπα από τους χρήστες του Twitter. Όπως και το ότι με την επιλογή της δεν έδειξε να κινείται με μαγειρικά κριτήρια αλλά με την πρόθεση να σώσει τους φίλους της.