Οφειλές 40 εκατ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα εθνικά κανάλια

Τι αναφέρει η κυβερνητική η απόφαση


MEDIA
20:06
02/04/2015
Οφειλές 40 εκατ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα εθνικά κανάλια
13
loading

Οφειλές 40 εκατ. ευρώ για τη χρήση των συχνοτήτων για τα έτη που δεν το έχουν πράξει (2011 έως 2014), καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και τα συνδρομητικά κανάλια, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση. Οι οφειλές αφορούν το τέλος του 2% που έπρεπε να καταβάλλουν με βάση τον τζίρο τους από το 2011 (αφορά τον ισολογισμό του 2010) ως σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την πληρωμή του ετήσιου ανταλλάγματος υπέρ του Δημοσίου για τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 καλούνται να καταβάλουν 24.15 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνδρομητικά κανάλια ΟΤΕ ΑΕ και Multichoice Ελλάς για τα έτη 2012, 2013 και 2014 16.32 εκ. ευρώ.

Όπως τονίζεται στη σχετική απόφαση, βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετήσιου ανταλλάγματος υπέρ του ελληνικού δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων, μέσω επίγειων πομπών που παραχωρούνται στον σταθμό αυτής της κατηγορίας. Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.

Σχετικώς επισημαίνεται ότι, με την ίδια κανονιστική πράξη της Διοίκησης, η υποχρέωση καταβολής ετήσιου ανταλλάγματος μπορεί να επεκτείνεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης κάθε κατηγορίας με βάση τα ίδια κριτήρια και τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο υπολογισμού ('Αρθρ.22, παρ. 3 του Ν. 3166/2003 (ΦΕΚ Α ́ 178).

Τα ποσά που αντιστοιχούν ανά κανάλι ανοιχτής λήψης για την τετραετία παρουσιάζονται σε συνημμένους πίνακες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Εκεί στον Σύριζα είστε καλύτεροι και από τον Στάλιν.Κλείστε τα κανάλια όλα εκτός από αυτά που σας γλείφουν και θα τα πάτε μια χαρά σαν κουμουνιστική κυβέρνηση.

 2. avatar papaki

  Τα κόμματα χρωστάνε 40 εκ. ευρώ στα κανάλια από τις τηλεοπτικές προβολές των τελευταίων ετών. Καταλαβαίνετε όλοι που θα καταλήξει αυτή η ιστορία.
  Επίσης, κανένας εισαγγελέας για τα υπερχρεωμένα κόμματα, γιατί δεν επεμβαίνει?
  Το Star και ο Antenna δεν διαχειρίζονται το κράτος μας, τα κόμματα το κάνουν. Ελέγξτε τα κανάλια, όμως οπωσδήποτε περάστε από ένα κόσκινο και τα κόμματα - είναι πολύ πιο σημαντικό.

 3. avatar Χρήστος

  Με νόμο, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τα κανάλια έδιναν χρόνο στις κομματικές διαφημίσεις. Εκλογές είχαμε 2012(δις), 2014 και 2015.
  Τα κανάλια περιμένουν τα χρήματα ή τουλάχιστον τον συμψηφισμό με το ποσό που είναι για την χρήση ραδιοσυχνοτήτων. Η Κυβέρνηση λέει να της πληρωθούν τα 40 μύρια και για τις υποχρεώσεις του Δημοσίου βλέπουμε.
  Πέρισυ, βάσει των στοιχείων, ο τζίρος (έσοδα) ήταν περίπου 280.000.000 και ζητούν το 24% αυτού του ποσού. Θα πέσει πολύ γέλιο. Προσωπικά πιστεύω πως είναι ένα πυροτέχημα που θα σβήσει μέχρι την Δευτέρα.

 4. avatar eternity

  Ρε παιδια ,ειναι βεβαια και τα λεφτα ,αλλα ειναι ότι προκαλουσαν το δημοσιο αισθημα.Φαντασθείτε,αυτά ειναι μονο το 2 % του τζιρου τους.Φανταστειτε τι εσοδα εχουν και τι κερδη κανουν.και δεν πληρωναν τιποτα.

  1. avatar Χρήστος

   Αυτός είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ φόρος. Ως ΑΕ φορολογούνται κανονικά

   1. avatar papaki

    Έτσι όπως το λέει ο Χρήστος.

 5. avatar Βοιωτός

  Τώρα Αλέξη ετοιμάσου!!!
  Δεν πρόκειται να σε αφήσουν σε χλωρό κλάρι!!
  Θα σε περάσουν γεννεές 14 !!
  Ελπίζω να τους πεις ΜΟΪ και να μην υποκύψεις στις πιέσεις τους!!!

  1. avatar Social Distortion

   Δεν θα εισπράξει τίποτα. Απλως τώρα τους εκβιάζει αυτός.
   Politics 101.

 6. avatar rmhtsos

  με την ίδια κανονιστική πράξη της Διοίκησης, η υποχρέωση καταβολής ετήσιου ανταλλάγματος μπορεί να επεκτείνεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης .........θα πληρώσει και ο ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ?? εδώ δε πληρώνει στην ώρα τους τους εργαζόμενους του

 7. avatar CIANNIS O KRIS

  Με απλά λόγια ,όταν η κυβέρνηση Παπαδήμα -βενιζελου _Σαμαρα και Σαμαρα Βενιζέλου στη συνέχεια έστιβαν τους εργάτες,εκοβαν τα δώρα απο τους συνταξιούχους και οδηγούσαν τον κόσμο στην ανεργία και στις αυτοκτονίες οι Καναλάρχες απλά δεν πληρωναν μία απλά λιβάνιζαν την κυβέρνηση του ΣαμαραΒενιζέλου για την εθνική προσπάθεια.

  1. avatar Stanislav Staniskyj

   Και έπαιρναν και θαλασσοδάνεια. Η κοστολόγηση του φάσματος είναι πολύ χαμηλή σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα....μιας και είμαστε ευρωπαίοι....

 8. avatar αλλανταλλα

  Δηλαδη τελευταια φορα τους πηρε λεφτα αυτος ο 'προδοτης' Παπανδρεου; Χμ

 9. avatar Π21

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει