Η Ηρώ Μουκίου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Κατερίνας Καινούργιου, «Super Κατερίνα», στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha όπου αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της καριέρας της, στη διάρκεια της «χρυσής εποχής» της ελληνικής τηλεόρασης καθώς επίσης και στις ανήθικες προτάσεις που δέχθηκε.

«Ποια κοπέλα δεν έχει έρθει σε δύσκολη θέση; Έστω με ένα βλέμμα ο άλλος να σε κακοποιήσει σε εισαγωγικά. Βεβαίως κι είχα ανήθικες προτάσεις, πάρα πολλές. Απλά εγώ, όταν ήμουν μικρή, δικτυώθηκα γρήγορα και είχα γύρω μου πολλές γυναίκες προστάτιδες» δήλωσε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός.

Ακολούθως προέβη σε αποκάλυψη περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης. «Σκηνοθέτης μου είχε πει εντάξει τον ρόλο τον έχεις, αλλά θα ήθελα να επισφραγίσουμε την συνεργασία μας με ένα πολύ ωραίο δείπνο. Μου πρότεινε να πάμε και στο σπίτι του κι εκεί πια του είπα “λυπάμαι, δεν θα έρθω. Σου χαρίζω τον ρόλο και τα πάντα”. Κι έτσι δεν το έκανα», είπε.

Αναφορικά με το ξεκίνημά της στο χώρο της τηλεόρασης, υποστήριξε: «Είμαι τυχερή που “άνθισα” μαζί με την ιδιωτική τηλεόραση. Είχα την ευλογία να ενταχθώ στο δυναμικό των “Αυθαιρέτων” με τον Νίκο Κουτελιδάκη. Ήταν μία εποχή που έρεε το χρήμα».

Κλείνοντας, η Ηρώ Μουκίου εξέφρασε τη γνώμη της για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. «Κάποιοι άνθρωποι, που για τους δικούς τους λόγους δεν εμβολιάζονται το 2021 και ακούν παραφιλολογίες, τη στιγμή που το εμβόλιο είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στον ιό, παίρνουν τους άλλους στον λαιμό τους. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω».