Η πρώτη δοκιμασία του μεγάλου τελικού του MasterChef 5 έφτασε στο τέλος της και τους περισσότερους βαθμούς συγκέντρωσε η Μαργαρίτα Νικολαΐδη.

Οι τρεις κριτές του διαγωνισμού, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν στο πλατό τους δυο φιναλίστ, Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύση Σαρακίνη και για λίγο η κουζίνα μετατράπηκε σε εστιατόριο.

Τι είδαμε όμως στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο του MasterChef 5 οπότε και έλαβε μέρος η πρώτη δοκιμασία του τελικού;

MasterChef 5 τελικός: Η γκάφα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης είναι οι δυο φιναλίστ του MasterChef 5. Οι παίκτες, μετά από μια σειρά μαγειρικών μονομαχιών και δοκιμασιών κατάφεραν να είναι οι δυο καλύτεροι παίκτες του φετινού MasterChef.

Το βράδυ της Τρίτης, Μαργαρίτα και Διονύσης άνοιξαν την πόρτα της κουζίνας και πήραν τις θέσεις τους μπροστά στους κριτές του διαγωνισμού.

Εκεί, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν τους φιναλίστ και τους έδωσαν τα συγχαρητήρια τους.

Η γκάφα δεν άργησε να γίνει, αφού πριν από τέσσερις ώρες, μπροστά στους κριτές, ήταν ο Διονύσης και η Μαρίνα Ντεμολλάι.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πήρε το λόγο, συνεχάρη τους παίκτες που κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό το σημείο τους διαγωνισμού μαγειρικής αλλά αντί για Μαργαρίτα είπε Μαρίνα.

Ο Διονύσης Σαρακίνης έσπευσε να τον διορθώσει. Στη συνέχεια, οι δύο παίκτες φόρεσαν τις λευκές ποδιές τους, οι οποίες γράφουν το όνομά τους αλλά και τον τίτλο «Final 2021».

Οι δυο τους επέστρεψαν στις θέσεις τους και ξανά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κάνει το ίδιο λάθος αποκαλώντας τη Μαργαρίτα… Μαρίνα.

«Σεφ θα φύγω, ε;» του απάντησε με χιούμορ η Μαργαρίτα και εκείνος φυσικά της ζήτησε συγγνώμη.

Η ομαδική δοκιμασία

«Ρεαλιστικοί χρόνοι σε μία πραγματική κουζίνα» είναι ο τίτλος της πρώτης δοκιμασίας του τελικού του MasterChef 5.

Διονύσης Σαρακίνης και Μαργαρίτα Νικολαΐδη, στην πρώτη δοκιμασία του τελικού έχουν στη διάθεση του 2 ώρες και 15 λεπτά και ανά 40 λεπτά θα πρέπει να σερβίρουν ένα πιάτο. Το βασικό υλικό για το ορεκτικό είναι τα φασολάκια, για το κυρίως πιάτο η αρμπαρόριζα και για το γλυκό τα αμύγδαλα.

Ωστόσο, τους δυο φιναλίστ περίμενε και μια μεγάλη έκπληξη καθώς οι κριτές τους ενημέρωσαν πως δεν θα είναι μόνοι τους αφού ουσιαστικά θα πάρουν μέρος στην πρώτη ομαδική δοκιμασία τελικού αφού θα έχουν βοηθούς. Τέσσερις από τους παλιούς παίκτες μπήκαν ξανά στο πλατό του MasterChef 5 και ανέλαβαν χρέη βοηθών.

Στο πλατό μπήκαν ο Αλέξανδρος Συνοδινός, η Μαρίνα Ντεμολλάι, ο Τζιοβάνι Σκαράτζι και ο Παύλος Χάππιλος ενώ οι κριτές τους είπαν ότι θα κερδίσουν από 5000 ευρώ αν η ομάδα τους κερδίσει.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη έκανε ομάδα με τους Μαρίνα Ντεμολλάι και Παύλο Χάππιλο ενώ ο Διονύσης Σαρακίνηςε με τους Τζιοβάνι Σκαράτζι και τον Αλέξανδρο Συνοδινό.

Εκνευρίστηκε η Μαργαρίτα με την στρατηγική του Διονύση

Με ομαδική δοκιμασία ξεκινά ο μεγάλος τελικός του MasterChef 5. «Ρεαλιστικοί χρόνοι σε μία πραγματική κουζίνα» είναι ο τίτλος της πρώτης αυτής δοκιμασίας του τελικού και οι φιναλίστ θα έχουν και βοηθούς.

Στο πλατό του MasterChef μπήκαν ο Αλέξανδρος Συνοδινός, η Μαρίνα Ντεμολλάι, ο Τζιοβάνι Σκαράτζι και ο Παύλος Χάππιλος οι οποίοι θα έχουν βοηθητικούς ρόλους στην πρώτη δοκιμασία.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης έφτιαξαν τις ομάδες τους με στόχο να μπορέσουν να βγάζουν ένα πιάτο ανά 40 λεπτά.

Ο Διονύσης Σαρακίνης είχε την ευκαιρία να επιλέξει τον πρώτο του βοηθό και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζοβάνι Σκάρατζι. Κάτι που εκνεύρισε την Μαργαρίτα Νικολαΐδη καθώς ήθελε τον «Τζιο» στην ομάδα της.

«Ο Διονύσης άρχισε πάλι τα δικά του τα ψευτοστρατηγικά. Δεν ξέρει τι του συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο. Με έχει συγχίσει. Δε θέλω να πω κάτι για τα άλλα παιδιά, αλλά αφού ξέρει ότι θέλαμε να είμαστε με τον Τζίο στον τελικό και τώρα κάνει ακριβώς το ίδιο. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Μετανιώνω για τα καλά που έχω πει γι’ αυτόν!», δήλωσε στην κάμερα της παραγωγής η πρώτη φιναλίστ.

Το πρόβλημα του Παύλου μετά το τέλος του MasterChef

Ο Παύλος Χάππιλος έκανε ξανά την εμφάνισή του στο MasterChef 5 και έπειτα από το… μοίρασμα που έγινε, μπήκε στην ομάδα της Μαργαρίτας Νικολαΐδη.

Με ανεβασμένη διάθεση και κέφι, ο παίκτης προχώρησε σε δηλώσεις στην κάμερα της παραγωγής και εξήγησε τι του έλειψε από το MasterChef αλλά και το πρόβλημα που «βλέπει» να αντιμετωπίζει στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Χάππιλος τόνισε πως αυτό που του έλειψε είναι η αποθήκη τροφίμων του MasterChef και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω πώς θα είμαι όταν θα βγω στον έξω κόσμο και θα πηγαίνω σούπερ μάρκετ και θα παίρνω πράγματα και θα φεύγω. Και θα μου λένε: “Συγγνώμη κύριε, πού πάτε; Πρέπει να πληρώσετε!»

Η νίκη της Μαργαρίτας

Οι δοκιμασίες του μεγάλου τελικού του MasterChef 5 ξεκίνησαν και μάλιστα όπως φάνηκε στο αποψινό επεισόδιο θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις.

O Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν με χαμόγελα τη Μαργαρίτα Νικολαϊδη και τον Διονύση Σαρακίνη, οι οποίοι φορούν τις ποδιές του τελικού, που γράφουν το όνομά τους αλλά και τον τίτλο «Final 2021».

Η αποψινή δοκιμασία έφερε και τέσσερις βοηθούς στο πλευρό των δύο φιναλίστ.

Η Μαργαρίτα είχε για βοηθούς της τη Μαρίνα και τον Παύλο και ο Διονύσης τον Τζιοβάνι και τον Αλέξανδρο! Σε μία από τις δοκιμασίες οι κριτές ανακοίνωσαν ότι οι βοηθοί της νικήτριας ομάδα θα πάρει 5.000 ευρώ.

Τελικά νικητές ήταν η Μαρίνα και ο Παύλος με την ομάδα της Μαργαρίτας!