Μέσα από ένα ντέρμπι με αντίπαλο τον Στέφανο, ο Ιωάννης κατάφερε να πάρει τη λευκή ποδιά και το εισιτήριο της επιστροφής για το σπίτι του MasterChef.

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης έκανε τις δηλώσεις του στην κάμερα της παραγωγής μετά το τέλος της δοκιμασίας και μεταξύ άλλων έκανε ξεκάθαρο πως θέλει να αργήσει να φύγει, και – γιατί όχι; – να αναδειχθεί ο νικητής του φετινού MasterChef.

«Ένα πολύ δυνατό μαγειρικό beef όπως είπα, έληξε με νικητή εμένα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Το ήθελα πάρα πολύ. Η χαρά είναι διπλή γιατί θα αντιμετωπίσω τον Στέφανο, ένα πολύ δυνατό μάγειρα. Οπότε τα σχόλια που ακούσαμε και οι δυο με αφήνουν πάρα πολύ ευχαριστημένο. Και οι δυο είχαμε εξαιρετικά πιάτα. Για μένα είχαμε τα δυο πιο όμορφα πιάτα που μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία. Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στον Στέφανο που έβγαλε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.Ο Γολγοθάς για μένα τώρα ξεκινά πάλι. Ελπίζω να αργήσω να φύγω και να είμαι αυτός που θα φύγει τελευταίος» ανέφερε ο Ιωάννης Αυλωνίτης.

Ανατροπή με τον Ιωάννη να μπαίνει ξανά στο διαγωνισμό

Στον πρώτο πάγκο του MasterChef, το βράδυ της Τετάρτης μαγείρεψαν αλμυρό ο Παύλος Χάπιλλος κι η Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου, ο Παύλος κατάφερε να διατηρήσει την θέση του και συνεχίζει κανονικά στον διαγωνισμό ενώ η Κωνσταντίνα θα πρέπει να μαγειρέψει ξανά.

Στην δεύτερη μονομαχία τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα με την Ανούς Χεριμιάν να υπερτερεί ξεκάθαρα του αντιπάλου της και στην τρίτη ήρθε η μεγαλύτερη ανατροπή καθώς ο Στέφανος Χίλας έχασε και θα έπρεπε να βάλει την μαύρη ποδιά ενώ ο Γιάννης Αυλωνίτης πήρε την άσπρη ποδιά κι επέστρεψε στο σπίτι του MasterChef.