Απρόσμενη τροπή πήρε η αποψινή δοκιμασία για την κόκκινη ομάδα καθώς το ματωμένο δάχτυλο του Ιωάννη που κόπηκε στη διάρκεια της μαγειρικής ήταν η αιτία να τα… ακούσει από τους κριτές.

«Πιστεύεις ότι πρέπει να δοκιμάσουμε  το πιάτο σου;» ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς τον Ιωάννη.

Και οι τρεις κριτές του εξήγησαν ότι τύλιξε το ωμό προσούτο με ματωμένο δάχτυλο με τον Ιωάννη και τον Στέφανο να διαφωνούν.

Οι κριτές δυσαρεστήθηκαν από την αντίδραση τους και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανέλαβε να βάλει τους παίκτες στη θέση τους και να τους εξηγήσει τι είδαν και τι τους μετέφερε η παραγωγή και πως ένα πιάτο από δάχτυλο κομμένο που δεν έχει δεχτεί ιατρική βοήθεια δεν περνάει.

«Εσύ θα δοκίμαζες Στέφανε;» ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Δικιά σας επιλογή είναι, σεφ» του είπε.

«Είδαμε τι συνέβη και μας μεταφέρανε και άλλα δυο τρία πράγματα από πάνω. Είδαμε ένα προσούτο να τυλίγεται γύρω από ένα δάχτυλο με αίμα, για να τα ξεκαθαρίζουμε. Αν σας δείξουμε αυτό που είδαμε θα το φάτε; Και μόνο που το ακούμε… Και ρωτώ Στέφανε, αν σου δείξουμε θα φας; Δεν θέλουμε να προσβάλουμε κανέναν αλλά να σας εξηγήσουμε γιατί δεν δοκιμάζουμε» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εκνευρισμένος.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Ιωάννης να βάλει τα κλάματα διηγούμενος την ιστορία του  και πώς ο πατέρας του στον έστειλε στο εξωτερικό για να γίνει καλός μάγειρας, μην μπορώντας να αποδεχτεί την ήττα.