Μαρία Μπέη, Ντέμη Γεωργίου και Τζον Λεβί Ριανό ήταν οι τρεις παίκτες που αναδείχθηκαν ως υποψήφιοι προς αποχώρηση με ισοψηφία. Ο Γιώργος Λασκαρίδης, έχοντας στα χέρια του την πολυπόθητη κάρτα ασυλίας του MasterChef 4, είχε τη δυνατότητα να «σώσει» κάποιον από τους συμπαίκτες του και το έκανε προκαλώντας αναστάτωση με την απόφαση του.

Ο Γιώργος Λασκαρίδης έσωσε τη Μαρία Μπέη δίνοντας της την κάρτα ασυλίας του και ο Διονύσης Πρώιος δεν είχε κρύψει τον εκνευρισμό του ακούγοντας αυτή την απόφαση του συμπαίκτη του, καθώς λίγες ώρες πριν τη δοκιμασία, ο Γιώργος «έθαβε» τη Μαρία στον Διονύση.

Και ενώ ο Τζον και η Ντέμη είχαν μπει στην κουζίνα του MasterChef και διεκδικούσαν με τις μαγειρικές τους παρασκευές την παραμονή τους στο μαγειρικό διαγωνισμό, ο Γιώργος έδωσε στη Ντέμη μία συμβουλή από τον εξώστη.

Αυτό ήταν η «σπίθα» που προκάλεσε την έκρηξη του Διονύση ο οποίος αποκάλεσε τον συμπαίκτη του «καραγκιόζη».

«Αν ενδιαφερόσουν για την Ντέμη να της έδινες την κάρτα. Έχει ζητήσει να μη της μιλάνε! Σκάσε, καραγκιόζη! Μη μου μιλάς!», είπε φανερά εκνευρισμένος ο Διονύσης.

Ο Γιώργος ωστόσο, είπε στην κάμερα του MasterChef ότι δεν κρατάει κακία στον Διονύση γιατί τον σέβεται λόγω ηλικίας.

«Με το ‘’καραγκιόζης’’ που είπα, εννοούσα ότι πάει όπου τον συμφέρει», ανέφερε ο Διονύσης στις δηλώσεις του στην κάμερα της παραγωγής.