Μαρία Μπέη, Ντέμη Γεωργίου και Τζον Λεβί Ριανό ήταν οι τρεις παίκτες που αναδείχθηκαν ως υποψήφιοι προς αποχώρηση με ισοψηφία. Ο Γιώργος Λασκαρίδης, έχοντας στα χέρια του την πολυπόθητη κάρτα ασυλίας του MasterChef 4, είχε τη δυνατότητα να «σώσει» κάποιον από τους συμπαίκτες του.

Ωστόσο αυτό που θα επακολουθούσε δεν το περίμεναν οι συμπαίκτες του Γιώργου. Οι κριτές έδωσαν τον λόγο στον κάτοχο της Χρυσής Κάρτας Ασυλίας και τον ρώτησαν θα τη χρησιμοποιήσει ή όχι.

Αφού σκέφτηκε πολύ καλά την κίνησή του, ο Γιώργος Λασκαρίδης ανακοίνωσε ότι θα δώσει την κάρτα στη Μαρία Μπέη γιατί θέλει να τη βγάλει από τον διαγωνισμό αντιμετωπίζοντάς την μαγειρικά ο ίδιος άλλη φορά και πρόσθεσε πως θεωρεί άδικο να βρίσκεται εκείνη στη θέση της υποψήφιας προς αποχώρηση καθώς το πιάτο της ήταν πάνω από το μέσο όρο.

Ακούγοντας την απόφαση αυτή του Γιώργου, η Μαρία Μπέη ξαφνιάστηκε ενώ οι υπόλοιποι παίκτες παραξενεύτηκαν. Από τη δική του μεριά, ο Διονύσης Πρώιος, εκνευρίστηκε, καθώς λίγη ώρα πριν τη ψηφοφορία, σε συζήτηση που είχε με τον Γιώργο στη κουζίνα του MasterChef, ο κάτοχος της Κάρτας Ασυλίας, «έθαβε» τη Μαρία Μπέη.