Λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία προς αποχώρηση, ο Σταύρος, ο οποίος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ομαδικής δοκιμασίας δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα.

Ο ίδιος θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο για την αποτυχία της ομάδας του και είπε πως θα ήθελε να είναι εκείνος ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση.

«Κατερίνα τι σημαίνει αυτό που είπες στον Σταύρο πως ελπίζεις να μαγειρέψει;» αναρωτήθηκε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και έδωσε τον λόγο στην Κατερίνα Λένη.

«Είπα πως του εύχομαι το ταξίδι του μέχρι την Ιθάκη να είναι μακρύ γιατί όταν θα φτάσει θα έχει μεγαλύτερη αξία» ανέφερε η παίκτρια του MasterChef 4.

Τότε, ο Σταύρος Γεωργίου θέλησε να παρέμβει και ανέφερε: «Εντάξει, το τι σκεφτόμουν πέρασε. Τώρα θέλω να μαγειρέψω» ενημέρωσε τους συμπαίκτες του και τους κριτές του μαγειρικού διαγωνισμού.

«Έχεις κάποια σκέψη να μην μαγειρέψεις; Σκεφτόσουν να έρθεις στη δοκιμασία αποχώρησης και να τα παρατήσεις;» τον ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και εκείνος προσπάθησε να αποφύγει την απάντησε τονίζοντας πως δεν θεωρεί δίκαιο να φύγει κάποιο από τα υπόλοιπα παιδιά.

«Μόλις τελείωσε το συμβούλιο και μάθαμε το αποτέλεσμα ήμουν χάλια ψυχολογικά» σχολίασε ο παίκτης μιλώντας στη κάμερα της παραγωγής.

«Είναι Κύπριος κατ’αρχήν! Κύπριος και ξεροκέφαλος, πολύ ξεροκεφαλιά. Δεν ξέρω αν τον έχουμε μεταπείσει ή αν σκέφτεται να την κάνει σαν λαγός» τόνισε ο Δημοσθένης μοιραζόμενος τις σκέψεις του με την κάμερα ενώ η Μαριάννα τόνισε πως: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου!».

«Σαν ομάδα είχαμε πειθαρχεία και επαγγελματισμό. Αν εξαιρέσουμε το μενού και αυτό που έφαγαν οι καλεσμένοι, χωρίς να θέλω να προσβάλω την αντίπαλη ομάδα και με κάθε σεβασμό, νομίζω ότι εμείς ήμασταν πιο οργανωμένοι», είπε ο Σταύρος Γεωργίου και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις.

«’’Δε θέλω να σας μειώσω, αλλά σας μειώνω’’. Ήταν ασέβεια αυτό που είπε. Δε μου άρεσε καθόλου. Σιγά σιγά βλέπουμε τον χαρακτήρα του καθενός εδώ μέσα», είπε μιλώντας στην κάμερα ο Διονύσης.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σωτήρης Κοντιζάς θέλοντας να καταλάβει τι συμβαίνει με τον Κύπριο παίκτη και γιατί σκέφτηκε να μη μαγειρέψει. «Το ζητούμενο είναι τα νόστιμα πιάτα. Χάσατε γιατι κάποιοι άλλοι έκαναν πιο σωστά πράγματα από εσάς. Τι νομίζεις ότι πρέπει να γίνει; Να ακυρώσουμε τις 25 ψήφους πολύ σπουδαίων καλεσμένων που είχαμε;»