Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε ο ΣΚΑΪ με το διαδικτυακό κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Europarl TV. Παρέχει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές και τους επισκέπτες του ΣΚΑΪ.gr να έχουν πρόσβαση στα νέα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΣΚΑΪ με το Europarl TV, οι επισκέπτες του ΣΚΑΪ.gr μπορούν να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για όσα συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να γνωρίσουν για την ιστορία του και να μαθαίνουν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που γίνονται σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Το αρχείο του Europarl TV περιέχει μέχρι στιγμής 2000 βίντεο, τα οποία διατίθενται και στις 22 γλώσσες της ΕΕ.
Παράλληλα το Europarl TV περιέχει και μία ενότητα που απευθύνεται σε παιδιά, η οποία τα βοηθάει να μάθουν με απλό τρόπο τις βασικές έννοιες της ΕΕ, από το κοινό νόμισμα, το ευρώ, μέχρι και χρήσιμα και πρακτικά στοιχεία για το κάθε κράτος μέλος.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ και το ΣΚΑΪ.gr αποτελούν το πρώτο κανάλι και το πρώτο web site στην Ελλάδα, που συνάπτουν συνεργασία με το Europarl TV, το οποίο έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα στην Ευρώπη.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε παρουσία της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρμόδιας την πολιτική επικοινωνία Ρόδης Κράτσα.

Η κ. Κράτσα εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «πολλά υποσχόμενη και επωφελή και για τις δύο πλευρές», επισημαίνοντας ότι συμβάλλει στην πληροφόρηση, με ποιότητα, των Ελλήνων πολιτών, φέρνει την Ευρώπη πιο κοντά στους Έλληνες πολίτες και επίσης συμβάλλει στη γνωριμία με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και τις προοπτικές της.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «η Ευρώπη χτίζεται σε δύο επίπεδα, στο ευρωπαϊκό και στο εθνικό και είναι πολύ σημαντική η ενημέρωση των πολιτών για τους θεσμούς, τις διαδικασίες, τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

Από την πλευρά της διοίκησης της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Χρήστος Παναγόπουλος δήλωσε ότι η διοίκηση του ΣΚΑΪ είναι ευτυχής για τη συνεργασία και τόνισε ότι «πολλά από τα ευρωπαϊκά θέματα είναι κρίσιμα και είναι σημαντικό να τα παρακολουθούν οι πολίτες από πιο κοντά». Ο προϊστάμενος της διαδικτυακής τηλεόρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε ότι η συνεργασία με τον ΣΚΑΪ είναι η ενδέκατη στη σειρά συμφωνία, καθώς έχουν προηγηθεί συμφωνίες συνεργασίας με τη βελγική τηλεόραση, με την κρατική τηλεόραση της Κύπρου, με περιφερειακά κανάλια της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών.