«Οι αγορές που όλοι πουλήσαμε». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου που έγραψε στις 6 Μαρτίου ο Βασίλης Λυριτζής στο Έθνος, 26 μέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

«Αδέλφια, έχουµε πάρτι; Οικονοµολόγος δεν είµαι, ούτε φίλος του Τσακαλώτου και της Σκάρλετ Γιόχανσον, για να καταλάβω αν ο καπνός που βγήκε από τις αγορές των οµολόγων είναι λευκός» έγραφε μεταξύ άλλων στο άρθρο του.

Σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Βλέπουν ή µήπως αλληθωρίζουν; Ο Μητσοτάκης προέβλεψε ότι οι αγορές διαβλέπουν την πολιτική αλλαγή στη χώρα και γι’ αυτό στριµώχνονται να πάρουν ελληνικά οµόλογα. Σου λέει, κάτσε να ρίξω ένα µηνυµατάκι στο Twitter, µην το πάρει όλο το χαρτί ο Αλέξης.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, µέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές δεν είχε κάνει κάποια ιδιαίτερη δήλωση. Παίρνει τον χρόνο της και απλώς αναπαύεται ξάπλα στις δάφνες της επιτυχίας της».

Διαβάστε στο Έθνος ολόκληρο το άρθρο του.

Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Λυριτζή προκάλεσε θλίψη στο δημοσιογραφικό και όχι μόνο κόσμο. Με διάχυτη τη συγκίνηση ο Δημήτρης Οικονόμου έκανε μια αναδρομή στη σχέση τους και τον αποχαιρέτισε μέσα από τον αέρα του ΣΚΑΪ, από τον οποίο χώρισαν το καλοκαίρι του 2017.