Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές των καναλιών για τις άδειες

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν και πάλι


MEDIA
18:50
25/06/2018
Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές των καναλιών για τις άδειες
1
loading

«Όχι» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας στους τηλεοπτικούς σταθμούς που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σύμβουλοι Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψαν τις αιτήσεις των καναλιών ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star και Mega, της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενων στο Mega, κρίνοντας συνταγματική νόμιμη τη διαδικασία.

Μάλιστα, κατά τη διάσκεψη τους οι σύμβουλοι Επικρατείας φέρονται να εστίασαν στο ζήτημα ότι ακυρωτικοί λόγοι που είχαν επικαλεστεί και προέβαλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί λόγω της συνεχιζόμενης αδειοδοτικής διαδικασίας, είχαν εκλείψει ήδη, αλλά παρόλα αυτά έπρεπε να απαντηθούν.

Ωστόσο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν και πάλι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των επόμενων διαδικαστικών σταδίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της διάσκεψης προήδρευσε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Γεώργιος Παπαγεωργίου, μετά την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου Νικολάου Σακελλαρίου, με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ο τζάμπας πέθανε.

    Καλόμαθαν στο τζάμπα για δεκαετίες οι καναλάρχες. Με τη συμπαράσταση των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Γι\'αυτό τόσα χρόνια οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές αποθέωναν τα κόμματα της διαπλοκής. Το ένα χέρι νίβει το άλλο... Με τις δημόσιες συχνότητες, δλδ την περιουσία των Ελλήνων που πλήρωναν το λογαριασμό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει