Ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πωλείται και πάλι στα τρένα της εταιρείας του Virgin η εφημερίδα Daily Mail, η απαγόρευση της πώλησης της οποίας εξαιτίας της στάσης της υπέρ του Brexit είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

«Η ελευθερία έκφρασης, η ελευθερία επιλογής και η ανεκτικότητα απέναντι στις διαφορετικές απόψεις είναι οι βασικές αρχές κάθε ελεύθερης και ανοικτής κοινωνίας, γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να αναθεωρήσουμε την απόφαση αυτή», έγραψε ο Μπράνσον στον λογαριασμό του στο Twitter.

br

Ο επιχειρηματίας επεσήμανε εξάλλου ότι δεν είχε ενημερωθεί για την απαγόρευση της πώλησης της Daily Mail στα τρένα της εταιρείας του, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε υπόμνημά της προς τους εργαζόμενους η Virgin Trains ανέφερε: «Οι απόψεις της διεύθυνσης της Daily Mail σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και η ανεργία έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες μεταξύ των συναδέλφων».

«Έπειτα από ώριμη σκέψη αποφασίσαμε ότι αυτή η εφημερίδα δεν είναι συμβατή με την εταιρεία και τις απόψεις μας», πρόσθετε η Virgin Trains η οποία επισήμως δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη τις χαμηλές πωλήσεις της εφημερίδας στα τρένα της.

Η Daily Mail είχε αντιδράσει καταγγέλλοντας τη λογοκρισία της Virgin Trains, την οποία συνέδεσε με το Brexit υπέρ του οποίου είχε ταχθεί ενεργά. Η εφημερίδα είχε υπογραμμίσει ότι οι τρεις εφημερίδες που εξακολουθούν να πωλούνται στα τρένα της Virgin (Daily Mirror, Times και Financial Times) τάσσονται κατά του Brexit όπως και ο ίδιος ο Μπράνσον.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit, είχε πάρει θέση στην αντιπαράθεση χαρακτηρίζοντας την απόφαση των Virgin Trains «παράλογη», «λανθασμένη» και «αλαζονική».