Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), με αφορμή την επερχόμενη αύξηση που πρόκειται να επιβάλει η DIGEA στην αμοιβή της, για την εκπομπή του τηλεοπτικού σήματος των περιφερειακών καναλιών.

Επίσης, ζητά διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους, για να λυθούν, όπως τονίζει, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Τ/Σ της περιφέρειας, όπως είναι η αμοιβή της DIGEA, η εμβέλεια, το εύρος συχνότητας, που είναι το μισό από τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς κλπ.

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΠ, Αντώνης Δημητρίου και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Σιμόπουλος.

«Λάβαμε γνώση από τα μέλη μας, ότι αποστέλλετε επιστολές και προετοιμάζεστε για την κατάργηση της δήθεν συμβατικής έκπτωσης.

Άρα διαφαίνεται ότι προτίθεσθε να αυξήσετε την αμοιβή σας, και επικαλείστε τους όρους της σύμβασης και της έωλης και για εμάς «περίεργης» απόφασης της ΕΕΤΤ, αριθ. 716-007/30-4-2014 (ΦΕΚ 1587/17-6-2014), πάνω στην οποία στηρίζεται ολόκληρος ο υπολογισμός για τη μεγάλη, όπως θα αποδείξουμε, αμοιβή σας», αναφέρει στην επιστολή της η ΕΕΤΕΠ.

Επίσης σημειώνει: «Όπως γνωρίζετε, οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, σας έχουν θέσει και προφορικά πολλές αντιρρήσεις που αφορούν πολλά θέματα της υπογραφείσης μεταξύ μας, υποχρεωτικής και χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασή μας κατά την υπογραφή, σύμβασης αλλά και της συνεργασίας μας για την μετάδοση του σήματός μας, που σε πολλά σημεία αυτή η σύμβαση είναι παράλογη και καταχρηστική».

Στη συνέχεια η ΕΕΤΕΠ αναφέρει: «Άμεσα πρέπει να ορίσουμε συνάντηση για την έναρξη διαλόγου με στόχο τη λύση των θεμάτων που απασχολούν όλους τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη θέση, για να αποφύγουμε ατέρμονες ελεγκτικές και δικαστικές διαδικασίες (πχ για εμβέλεια, πολυπλέκτες, επίκληση και εφαρμογή «περίεργων» υπουργικών αποφάσεων αλλά και της ΕΕΤΤ από το 2012 έως το 2014, το εύρος συχνοτήτων, την αμοιβή και τον τρόπο υπολογισμού από την αρχή της συνεργασίας μας, την εξέταση του ΚΑΛΠΔ κλπ. )».

Ακόμη σημειώνει: «Παρακαλούμε για την αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας και την άμεση αποδοχή της πρόσκλησής μας για διάλογο, εκπροσωπούντες τα μέλη της Ένωσής μας (με όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά εκπροσώπησης για το παραπάνω θέμα)».

Τέλος, η ΕΕΤΕΠ αναφέρει ότι «η παρούσα επιστολή κοινοποιείται αρμοδίως για τη γνώση των, αλλά και λόγω πιθανής επίκλησης για λάθη ή παραλείψεις που έγιναν, ως τεκμηριωμένη θέση μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.