Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαπραγμάτευση του καναλιού με τον τηλεοπτικό σταθμό BBC για αγορά των δικαιωμάτων μετάδοσης της σειράς «Το Νησί».

Στην ανακοίνωσή του το Μεγάλο Κανάλι τονίζει ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουν καμία βάση και πως δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Το δικαίωμα πώλησης της σειράς ανήκει στο Mega και την συγγραφέα του βιβλίου. Μέχρι στιγμής, η Victoria Hislop δεν έχει συναινέσει ώστε να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις με οποιονδήποτε στη Μεγάλη Βρετανία. Ως εκ τούτου, ουδεμία συζήτηση έχει γίνει με το BBC είτε απευθείας είτε μέσω του αντιπροσώπου της συγγραφέως για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα»

«Παρόλα αυτά, ακόμη και στην περίπτωση που υπήρχε ενδιαφέρον, όπως υπάρχει από πολλές χώρες όπου είτε βρισκόμαστε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις είτε έχουν γίνει ήδη πωλήσεις, δεν εγείρεται κανένα θέμα ποιότητας δεδομένου ότι η σειρά είναι γυρισμένη σε high definition (σύστημα υψηλής ευκρίνειας)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.