Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ και θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ντέμης Νικολαΐδης, αποφάσισε να κάνει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από τα 14.000 πόδια με ταχύτητα 220 χιλιόμετρα.

Ο νυν σχολιαστής της Stoiximan Super League, στην εκπομπή Monday FC του συνδρομητικού δικτύου της Nova, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram, βίντεο όπου καταγράφεται το πως έζησε αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία και μάλιστα έδειξε να το απολαμβάνει.

«Ευχαριστώ πολύ το Skydiveathens για μια αξέχαστη εμπειρία!», έγραψε στη λεζάντα του μηνύματός του.

Πρόσφατα ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε για το πώς είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή μετά το τέλος της καριέρας του στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία: Νιώθω, Αποδέχομαι, Δρω» που διοργανώθηκε από την ΕΠΟ σε συνεργασία με την ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ», αποκαλύπτοντας και μια δύσκολη περίοδο που πέρασε ο ίδιος και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μιλήσει ακόμη και με ψυχοθεραπευτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Εμείς σταματάμε αυτό που κάνουμε όταν είμαστε ακόμα παιδιά. Άλλοι ξεκινούν την καριέρα τους όταν εμείς την τελειώνουμε. Δεν ξέρουμε κάτι άλλο να κάνουμε, ξέρουμε μόνο το ποδόσφαιρο. Και ξαφνικά μια μέρα όλα τελειώνουν, χάνουμε όλη μας τη ζωή, όλο το νόημα. Είναι σαν πένθος, σαν να χάνεις δικό σου άνθρωπο. Είμαστε χαμένοι και δεν έχουμε εκπαιδευτεί καθόλου για αυτό το πράγμα.

Τελειώνει η καριέρα μας και εμείς συνεχίζουμε να ζούμε πλούσια ενώ το εισόδημα έχει τελειώσει. Και κινδυνεύουμε να χάσουμε την περιουσία μας. Παίρνουμε κιλά, συμβαίνουν διάφορα. Τώρα υπάρχει γνώση. Δεν υπάρχουν ταμπού πλέον. Είναι συχνό το φαινόμενο της κατάθλιψης όταν τελειώνεις την καριέρα σου.

Πέρασα μια περίοδο που έψαχνα να βρω νόημα για τη ζωή. Χρειάστηκα βοήθεια. Με βοήθησε ότι διάβαζα αλλά πήγα και σε ψυχοθεραπευτή. Τα νέα παιδιά έχουν κι άλλο ένα πρόβλημα, τα social media, που θέλει και αυτό διαχείριση. Στα social σε αποθεώνουν χωρίς να σε αγαπούν και σε βρίζουν χωρίς να σε μισούν. Στην εποχή μου δεν υπήρχαν social media. Ο ποδοσφαιριστής κάθε Κυριακή αποδεικνύει στον εαυτό του και στους άλλους ποιος είναι. Δεν σταματάει αυτό, γίνεται κάθε Κυριακή. Και μια μέρα σταματάει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».