Πιο ευεργετική από τα φρούτα για την καρδιά και την αρτηριακή πίεση είναι σύμφωνα με έρευνα η μαύρη σοκολάτα, καθώς είναι πλουσιότερη σε αντιοξειδωτικά συγκριτικά με έναν χυμό φρούτων.

Γι’ αυτό οι επιστήμονες προτείνουν ως καλύτερη επιλογή όταν θέλουμε να φάμε κάτι πρόχειρο, τη μαύρη σοκολάτα χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο και για την σοκολάτα γάλακτος ή το ζεστό κακάο.

Στη διάρκεια της έρευνας οι ειδικοί έκαναν σύγκριση ανάμεσα στη σκόνη από κακάο και προϊόντα που είχαν για βάση τους τα φρούτα και το κακάο ήρθε πρώτο στη λίστα με τα αντιοξειδωτικά.

Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστό ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.