Λαθρομετανάστες που πλέον δεν μπορούν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων, του Έβρου δηλαδή, καταφθάνουν από τη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Οι δουλέμποροι τους στοιβάζουν στην κυριολεξία σε μικρές βάρκες μέχρι να τους… πετάξουν σε κάποιο ελληνικό νησί, όπως για παράδειγμα, τη Σύμη, τη Λέρο, το Φαρμακονήσι.

Οι αστυνομικοί, όπως καταγγέλλουν στο newsbeast.gr, αδυνατούν να… καταπολεμήσουν τη λαθρομετανάστευση, χωρίς τη βοήθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Ζητάμε τη βοήθεια της επίσημης Πολιτείας, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορείου Δωδεκανήσου, Αντώνης Κυδωνάκης.

Τονίζει μάλιστα ότι: «Εμείς στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα δεχτούμε άλλους κρατουμένους. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Δεν αντέχουμε. Τα κρατητήρια έχουν γεμίσει. Δεν έχουμε άλλους χώρους».

Οι αστυνομικοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν μέχρι και τη βοήθεια άλλων Σωμάτων Ασφαλείας αλλά οι ελπίδες που είχαν, κατέρρευσαν. «Δυστυχώς, στη θαλάσσια περιοχή περιπολεί μόνο ένα πλοίο, οπότε, πώς είναι δυνατόν να εντοπιστούν όλοι οι δουλέμποροι; Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε φύλαξη και στη θαλάσσια περιοχή και όχι μόνο στη χερσαία», καταλήγει.