Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα για τον Έβρο, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου δυναμικής παρουσίας στην Αλεξανδρούπολη, ανακοινώνοντας την παροχή υποτροφιών σε νέους πυρόπληκτων οικογενειών.

Στην εκδήλωση την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Τζορτζ Τσούνης, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος, βουλευτές, o Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου και πλήθος σπουδαστών με τις οικογένειές τους.  

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος δήλωσε: «Η εκπαίδευση αποτελεί αδιαπραγμάτευτο αγαθό, δεν θα αφήσουμε καμία καταστροφή να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον και τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Οργανισμού μας εμπεριέχεται σταθερά ως βασική αρχή η «επιστροφή» της επιτυχίας και η προσφορά στην κοινωνία. Σήμερα, δηλώνουμε παρών στη μεγάλη δοκιμασία που περνά ο σπουδαίος αυτός τόπος ενεργοποιώντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών προς όφελος των νέων οι οικογένειες των οποίων επλήγησαν από τις πυρκαγιές και επιθυμούν να σπουδάσουν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ».

Επένδυση στην Εκπαίδευση

«Δεν είναι ώρα για λόγια, είναι ώρα για έργα» δήλωσε στην ομιλία του ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Τζορτζ Τσούνης, αναφέροντας ότι, «πρέπει να δουλέψουμε μαζί, ώστε αυτό να μην  επαναληφθεί. Θα χρειαστεί να επενδύσουμε σε καλύτερες πρακτικές, χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, κάμερες, αισθητήρες, drones, εξοπλισμό για τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος που ρισκάρουν τη ζωή τους.  Ο κ. Τσούνης υπερθεμάτισε για τον ρόλο της παιδείας, επισημαίνοντας  ότι «είμαστε εδώ σήμερα για να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε νέος που θέλει να εκπαιδευτεί, να αποκτήσει σύγχρονες δεξιότητες, είναι σήμερα σε θέση να το πράξει μένοντας στην πόλη που γεννήθηκε, στην Αλεξανδρούπολη» ενώ αναφέρθηκε στη διαχρονική φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, τονίζοντας ότι «η Αμερική στέκεται δίπλα στην Ελλάδα, πάντοτε». 

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ανέφερε ότι η εκδήλωση λαμβάνει χώρα «σε μία ιστορική στιγμή για την πόλη για να δείξει, ότι το πρώτο βήμα που τολμάμε να κάνουμε είναι η παιδεία και η κατάρτιση». Για να συνεχίσει: «Στηριζόμαστε σε αυτό το πνευματικό καθίδρυμα που έχετε δημιουργήσει εδώ, που έχει δώσει εξετάσεις επί έναν χρόνο και που τώρα πλέον είναι άμεση η ανάγκη να γεννήσει επιστήμονες, ανθρώπους που θα πάρουν τα καμένα και θα τα κάνουν να ανθίσουν». Επιπρόσθετα, ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε ως «πολύ ουσιαστική» τη χορήγηση υποτροφιών στις πυρόπληκτες οικογένειες του Έβρου και τόνισε την ανάγκη της συστράτευσης και της ανασυγκρότησης, «ώστε αυτό που ήταν η καταστροφή του τόπου μας να γίνει αφορμή για την αναγέννησή του και την καρποφορία του στις επόμενες γενιές που θα ‘ρθουν». 

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Ζαμπούκης, έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα: «Σήμερα μετράμε μόνο καμένα. Εκείνο ωστόσο που έμεινε αλώβητο είναι η αγάπη όλων των κατοίκων για τον τόπο τους, τα όνειρα των εκατοντάδων παιδιών που βρίσκονται εδώ. Η είσοδος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αλεξανδρούπολη συνεπάγεται σημαντικές προοπτικές για την κοινωνία,  τους νέους ανθρώπους. Τώρα είναι η  στιγμή να μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε ευκαιρία. Σε μία κοινωνία γεμάτη ανασφάλεια θεωρώ ότι η πιο ασφαλής επιλογή καριέρας στην περιοχή είναι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ». 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ανέφερε ότι «ο Έβρος δεν πέφτει, γιατί οι άνθρωποί του ξεχωρίζουν» και ότι «όλη αυτή η καταστροφή είναι μία δοκιμασία που θα μας δώσει μια ευκαιρία για να προχωρήσουμε μπροστά, βλέποντας τι πρέπει να διορθώσουμε και ποιες κινήσεις πρέπει να κάνουμε, για να μπορέσουμε να αναστρέψουμε το αρνητικό αποτέλεσμα, ώστε να γίνει θετικός παράγοντας εξέλιξης για τον τόπο».

Ο μεγαλύτερος Διεθνής Εκπαιδευτικός Οργανισμός στην Ελλάδα

Η λειτουργία του Παραρτήματος στην Αλεξανδρούπολη, ένατη κατά σειρά πόλη στον εκπαιδευτικό χάρτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ,  έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία. Σπουδαστές από την Κομοτηνή, το Διδυμότειχο, την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου, ακολουθούν σπουδές υψηλού επιπέδου σε ένα υπερσύγχρονο campus. Έχοντας διαγράψει μια δυναμική πορεία εξέλιξης πέντε δεκαετιών, ο Οργανισμός έχει προβεί στη μεγαλύτερη επένδυση εκπαιδευτικού ομίλου στην Ελλάδα σε σύγχρονα προγράμματα σπουδών, καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις που προσομοιάζουν απόλυτα το περιβάλλον και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας. Στα ισχυρά διεθνή διαπιστευτήρια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ περιλαμβάνεται η ανακήρυξή του ως το  «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» στα «Βραβεία Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κορυφαία εθνική στιγμή για την επαγγελματική εκπαίδευση.