Τη Δευτέρα 13/6 ολοκληρώθηκε η επίγεια διαδρομή του Περικλή (Λάκη) Φωτιάδη, ιδιοκτήτη της Motor Hellas (αντιπροσωπεία Alfa Romeo, Skoda, Ferrari, Jaguar, Singer, κ.ά.), μετά πολύμηνη ταλαιπωρία με την υγεία του.

Ο γνωστός σαν Λάκης, 2ης γενιάς αντιπρόσωπος αυτοκινήτων και ικανότατος οδηγός αγώνων στις χρυσές δεκαετίες ’60 & ’70, είχε την βάση του στην Λεωφόρο Συγγρού 132 (πριν την Πάντειο) και ήταν σαν επιχειρηματίας πολλά χρόνια μπροστά σε σχέση με τους αντιπροσώπους αυτοκινήτων της εποχής, κυρίως σε νοοτροπία και οργάνωση.

Μεγάλη του αγάπη, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που πολλές φορές οδηγούσε ο ίδιος, ενώ στήριξε (έως ένα σημείο και ανέδειξε) άλλους οδηγούς που άφησαν εποχή στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Με αυτοκίνητα υποστηριγμένα από τον Λάκη Φωτιάδη και την Motor Hellas, συμμετείχαν σε αγώνες οι αδελφοί Γιώργος και Μιχάλης Μοσχού, ο Μάκης Σαλιάρης, ο Γιάννης Λέκκας, ο Κώστας Κοντούζογλου και άλλοι πολλοί, ενώ η ελληνική αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo θύμιζε Ευρώπη. Η ίδια ομάδα στήριξε και τους αγώνες ενιαίου με Alfasud, καθώς ο Λάκης ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές αυτής της μορφής αγώνων αυτοκινήτου. Ξεχωριστή αναφορά επιβάλλει η σχέση του με τον πρόωρα χαμένο στο σιρκουί της Ρόδου (1971) Γιάννη – «Μαύρο» – Μεϊμαρίδη, που την ώρα που έπεσε στα τείχη των ιπποτών της Ρόδου οδηγούσε μια Alfa Romeo GTAM, με τον Φωτιάδη στα πηδάλια μιας ακόμα Alfa Romeo GTA. Το συμβάν αυτό έβαλε ουσιαστικά τέλος στην αγωνιστική του καριέρα και ήταν κάτι που στιγμάτισε ανεξίτηλα την ζωή του.

Η συνέχεια επεφύλασσε μόνο δύσκολες στιγμές για τον πάντα προσηνή, χαμογελαστό και αντιστάρ Λάκη, που τελικά είδε την εταιρία του να πτωχεύει, όταν οι αλλαγές της αγοράς το 1979 ( διπλασιασμός εισφορών κ.ά.) οδήγησαν σε μαρασμό την εταιρία σύμβολο για τους petrolheads της εποχής και έφεραν τον ίδιο σε δεινή οικονομική κατάσταση, αντιμέτωπο και με την Δικαιοσύνη.

Χρόνια μετά, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και ο σε όλους συμπαθής Λάκης έγραψε ιστορία στην εστίαση με το πασίγνωστο «Μπέρδεμα» στην Κηφισιά, όπου παρέλασαν όλοι όσοι είχαν ή δεν είχαν σχέση με τον ιδιοκτήτη λάτρεις της καλής κουζίνας.

Τους τελευταίους μήνες ο Λάκης Φωτιάδης πάλευε με το «τέρας» του καρκίνου, αλλά το χαμόγελο δεν έφευγε ποτέ από το κουρασμένο του πρόσωπο, όταν στο «Μενού» της Κηφισιάς έπινε τον καφέ του αναπολώντας τα παλιά με τους φίλους του και όσους τον γνώριζαν (που πάντα καλοχαιρετούσε).

Ο Λάκης Φωτιάδης ήταν γεννημένος το 1947, αφήνει πίσω του τον γιό του Φώτη (γνωστό σαν Τάκη) και την κόρη του Αναστασία (Ναστάζια) και πάει να βρει πολλούς φίλους του που έφυγαν νωρίτερα, όπως ο «Μαύρος», οι Μοσχούδες, ο Σαλιάρης, αλλά και τον Άρη Σταθάκη (υπεύθυνο της αγωνιστικής ομάδας της Motor Hellas), που χάθηκε πρόωρα 8 χρόνια πριν, επίσης στις 13 Ιουνίου.
Η τελευταία διαδρομή του εμβληματικού Λάκη θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ώρα 16:00 από το Νεκροταφείο της Βουλιαγμένης.