Στα λευκά ντύνεται από άκρη σε άκρη η Εύβοια, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Το χιόνι έχει φτάσει ακόμα και σε παραλιακές περιοχές, όπως το λιμάνι της Καρύστου ενώ στα ορεινά έχει ξεπεράσει και τους 30 πόντους.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία χιονίζει και στον δήμο Καρύστου, στον δήμο Λιμνης-Μαντουδίου-Αγ. ‘Αννης αλλά και στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ενώ το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα στην παραλία της Αγίας ‘Αννας από την μια πλευρά αλλά και τα Ηλία και την Λίμνη από την άλλη.

Στα λευκό κλοιό η Χαλκίδα

«Η ένταση του χιονιού είναι πάρα πολύ μεγάλη και στα ορεινά ξεπερνά τους 50 πόντους αυτή τη στιγμή» σημειώνει στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Λίμνης Μαντουδίου Αγ Αννας κ. Τσαπουρνιώτης, σημειώνοντας ότι «βρίσκονται στο δρόμο μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση» ενώ συγχρόνως κάνει έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Η χιονόπτωση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και περιφερειακά της πόλης της Χαλκίδας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων πάνω από 3,5 τόνους σε οδικούς άξονες του νησιού όπως στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ έως την 42η χ/θ από την Καστέλα έως το Προκόπι και στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ, ενώ η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης αλυσίδες χρειάζονται:

  • Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου, από την 25η χ/θ έως την 61η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ν. Αρτάκης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ανδρονιάνων, από την 5η χ/θ έως την 10η χ/θ.

Θεσσαλονίκη: Δριμύ ψύχος και παγετός στη Βόρεια Ελλάδα

Δριμύ ψύχος και ισχυρός παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη βόρεια Ελλάδα, όπου όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα που πλήττει τη χώρα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις χερσονήσους της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, χωρίς να αναφερθούν πάντως ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ τα σχολεία στις περιοχές αυτές θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού κλειστά θα μείνουν επίσης τα σχολεία στους νομούς Κιλκίς, Φλώρινας και Καστοριάς, στους δήμους Εορδαίας, Παιονίας και σε περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης (Λαγκαδά και Βόλβη).

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το πρωί σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στη Δυτική Μακεδονία επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού. Οι χαμηλότερες τιμές από την αρχή της ημέρας εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στην Πέλλα, Σελίου Ημαθίας και Βασιλίτσας Γρεβενών, με τον υδράργυρο να δείχνει αντιστοίχως – 17,7, – 15,3 και – 15,2 βαθμούς Κελσίου. Διψήφιες (αρνητικές) τιμές μετρήθηκαν στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας ( – 14,3), στο Λαϊλιά Σερρών (- 13,7), στο Φαράγγι Φλώρινας (- 11,4) και στο Νευροκόπι Δράμας (- 10,5).

Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν ξημέρωσε και η Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί, στο κέντρο της πόλης, η θερμοκρασία έπεσε στους – 2 βαθμούς.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στα δυτικά

Στο μεταξύ, προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται εδώ και λίγη ώρα σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή της περιοχής. Η βλάβη επηρεάζει κυρίως τις περιοχές της Πολίχνης, της Ηλιούπολης, των Συκεών, αλλά και βορειότερα τα Πεύκα, ενώ δεν φαίνεται να συνδέεται με την κακοκαιρία.