Άρχισαν σήμερα οι συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μήνα Μάιο, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Αντικείμενο συζητήσεων, της 158ης Συνοδικής Περιόδου, είναι θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε τα μέλη της ΔΙΣ για την επίσκεψή του στο Κάιρο, στις 23 και 24 Απριλίου, όπου παρέστη στα θυρανοίξια της ιστορικής ροτόντας του Αγίου Γεωργίου και στα εγκαίνια του μουσείου της ομωνύμου, φημισμένης από παλιά, Ιεράς Πατριαρχικής Μονής στο Παλαιό Κάιρο.

Εν συνεχεία, ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ίδρυση σχολείου στην πληγείσα από σεισμό Αϊτή σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ακολούθως, η ΔΙΣ αποφάσισε την επίσκεψη του Μακαριωτάτου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ και Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου στον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, προκειμένου να ανταποδώσουν την εθιμοτυπική επίσκεψη του υπουργού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Οι συνεδριάσεις της ΔΙΣ θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 14 Μαΐου.