Eξιτήριο από τον Ευαγγελισμό μετά από νοσηλεία 75 ημερών πήρε χθες Πέμπτη (9/12) ο Βασίλης Λεβέντης μετά από μάχη με τον κορονοϊό. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων βρίσκεται στο σπίτι του στη Βάρη, ενώ οι πρώτες εικόνες από τη μεταφορά τον δείχνουν εμφανώς αδυνατισμένο με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει χάσει περισσότερα από 20 κιλά

Τον μεγάλο κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή του Βασίλη Λεβέντη περιέγραψε ο γιος του, Μάριος Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμα στον μεγάλο αγώνα που έχει να δώσει το επόμενο διάστημα για την αποκατάστασή του, ενώ παράλληλα έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού.

Ο κ. Λεβέντης ενώ ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ έπαθε έμφραγμα και περίπου 3 ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που επιβάρυναν πολύ την κατάσταση της υγείας του. Μάλιστα είπε στους δικούς του ανθρώπους ότι δυο φορές πήγε «να φύγει» αλλά τελικά τα κατάφερε.

«Έχει θέληση, πρέπει να ακολουθήσει και το σώμα»

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί η αποκατάστασή του. «Έχει θέληση, πρέπει να ακολουθήσει και το σώμα» είπε. Πρόσθεσε, ακόμα ότι ο πατέρας του στέκεται πάρα πολύ δύσκολα στα πόδια του υποβασταζόμενος και κάνει δειλά –δειλά κάποια βήματα.

«Ανησυχούσα μην χτυπήσει το τηλέφωνο σε κάποια περίεργη ώρα και τι μπορεί να ακούσω», είπε ο Μάριος Γεωργιάδης. Ακόμα ευχαρίστησε τους εντατικολόγους, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» λέγοντας πως χωρίς αυτούς, ο πατέρας του δεν θα ήταν σπίτι.

«Αν ήταν εμβολιασμένος δεν θα περνούσε όλη αυτή την ταλαιπωρία», είπε ο Μάριος Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι η μητέρα του που τον φρόντιζε για 10 ημέρες, ενώ νοσούσε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο δεν κόλλησε.

Αναφορικά με τον λόγο που ο κ. Λεβέντης δεν είχε εμβολιαστεί είπε πως είχε φοβίες λόγω των υποκείμενων νοσημάτων του, κάτι που «αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος».