Μέσω του νέου ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της Αμφίπολης

Συνάντηση Τζιτζικώστα με Περιστέρη


ΕΛΛΑΔΑ
20:13
19/02/2015
Μέσω του νέου ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της Αμφίπολης
1
loading

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξασφαλίσει μέσα από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020), τους πόρους για τις υποδομές που χρειάζονται στην περιοχή όπου βρίσκεται το μνημείο της Αμφίπολης.

Τα παραπάνω επισήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντηση του με την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και υπεύθυνη της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη.

«Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει η κ. Περιστέρη και η ομάδα της. Θεωρώ την Αμφίπολη μνημείο οικουμενικής αξίας και είναι καθήκον μας να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να αναδειχθεί το μνημείο που προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η κ. Περιστέρη τον ευχαρίστησε γιατί εξαρχής πίστεψε στη σπουδαιότητα της ανασκαφής, ενώ τον ενημέρωσε για την πορεία των αρχαιολογικών ερευνών και για τις εργασίες που απαιτούνται για τη συνέχιση της συντήρησης, στερέωσης και ανάδειξης του μνημείου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar spyros

    ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει