«Υπάρχουν καμιά δεκαριά νεκροί ακόμα στην Αμφίπολη»

Η Όλγα Παλαγγιά τονίζει ότι ο τάφος έγινε για τη γυναίκα και το νεογνό


ΕΛΛΑΔΑ
11:01
21/01/2015
«Υπάρχουν καμιά δεκαριά νεκροί ακόμα στην Αμφίπολη»
5
loading

Από διαφορετικούς αιώνες προέρχονται οι σκελετοί που εντοπίστηκαν μέσα στον τύμβο Καστά και σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται μεταξύ τους η Ολυμπιάδα, δήλωσε η αρχαιολόγος, καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Όλγα Παλαγγιά, η οποία εκτίμησε ότι υπάρχουν «καμιά δεκαριά νεκροί ακόμη».

Η κυρία Παλαγγιά δήλωσε πως με βάση την ανακοίνωση για τα 550 οστά εκ των οποίων εξετάστηκαν τα 157 και πρέπει να μελετηθούν άλλα 400, προκύπτει πως «πρέπει να υπάρχουν καμιά δεκαριά νεκροί ακόμα στον τάφο. Μας λείπουν άλλοι δέκα» τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Ο τάφος πρέπει να δημιουργήθηκε για πρώτη φορά περίπου τον 4ο αιώνα, μετά καταστράφηκε, και τον 1ο π.χ. αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ξανά από τους Ρωμαίους, μετά τη μάχη των Φιλίππων που είχε γίνει στην περιοχή της Αμφίπολης», δήλωσε η αρχαιολόγος.

«Αρχικά ο τάφος έγινε για τη γυναίκα και το νεογνό και ήταν ένας τυπικός μακεδονικός τάφος της εποχής. Στη συνέχεια έγινε μεγαλοπρεπής από τους Ρωμαίους όταν τον ξαναχρησιμοποίησαν» δήλωσε.

Για την περίπτωση να βρίσκεται εκεί η Ολυμπιάδα, η κυρία Παλαγγιά ήταν κατηγορηματική: «Αποκλείεται να είναι η Ολυμπιάδα. Γνωρίζουμε ότι δολοφονήθηκε και ετάφη στην Πύδνα. Μάλιστας έχουν βρεθεί τρεις επιγραφές που το μαρτυρούν. Μια που γράφει εδώ είναι ο τάφος της Ολυμπιάδας και άλλες δύο από γειτονικούς τάφους που τους συνδέουν με αυτόν της Ολυμπιάδας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar john SILK

  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΈΕΙ Η ΚΥΡΊΑ ΠΕΛΑΓΊΑ ,ΚΆΤΙ ΞΈΡΕΙ ,ΠΡΌΣΦΑΤΑ ΕΊΧΕ ΚΆΝΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΌ INTERSHIP ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΌ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΎ ΓΙΑ ΤΑ ΚΌΚΚΑΛΑ, Ο ΕΚΕΊ CHIEF UNDETAKER ΤΗΣ ΈΔΩΣΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕΡΟ ,ΛΟΙΠΌΝ ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΟΎΜΕ ΈΧΕΙ ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΌΤΙ ΑΦΟΡΆ ΠΕΡΊ ΤΟΥ FUNERAL HOMES ,ΚΑΝΤΉΛΙΑ ,ΣΤΈΦΑΝΑ ,ΜΆΡΜΑΡΑ! ΛΆΔΙΑ ΚΤΛΠ ,ΈΧΕΙ ΌΤΙ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ Α ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΑΠΌ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΦΕΊΟ ΤΟΥ ΚΥΡΊΟΥ ΓΙΏΡΓΟΥ !

 2. avatar spyros

  Αμεσα να απολυθει και να διακοπει ο παχυλος μισθος της γιατι πληρωνεται απο το αιμα του ελληνικου λαου οχι για να λεει [...]  αλλα για να εκφερει σωστη επιστημινικη αποψη αν εχει βεβαια αλλιως να σκασει.

 3. avatar KOS

  - Τωρα πια ξέρουμε ποιά ειναι η εν λόγω κυρία. Οπότε ότι και να πει δεν έχει και πολυ σημασία. Λογου φείδου λοιπόν γιατι σε ξέρουμε...

 4. avatar louis

  στο τελος θα μαας που οτι ειναι μνημειο [πεσοντων

 5. avatar giannis

  Παλι μιλάς εσύ? κάνε τα μαθήματα σου για αυτά πληρώνεσαι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει