Ναυαγοσωστικά σπεύδουν στην Κεφαλονιά

Παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης


ΕΛΛΑΔΑ
21:34
18/11/2010
Ναυαγοσωστικά σπεύδουν στην Κεφαλονιά
loading

Ναυαγοσωστικό πλοίο που έχει ξεκινήσει από το Κατάκολο, μαζί με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αναμένεται να φθάσουν τις επόμενες ώρες στη θαλάσσια περιοχή Μύρτος Κεφαλονιάς, όπου βρέθηκε βυθισμένο το φορτηγό πλοίο «ΚΡΙΣΤΙΝ» με σημαία Τόγκο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή έχει προκληθεί ρύπανση μικρής έκτασης, ενώ τα στελέχη του λιμενικού, θα εξετάσουν αν θα πρέπει να τοποθετηθούν περιμετρικά του ναυαγίου, αντιρρυπαντικά φράγματα.

Το 6μελες πλήρωμα του πλοίου που είναι Ουκρανοί και είναι καλά στην υγεία τους θα μεταφερθούν από το Φισκάρδο όπου βγήκαν κολυμπώντας, στην περιοχή του Αργοστολίου για καταθέσεις στη Λιμενική Αρχή.

Για την υπόθεση επίσης έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας του νησιού. Το ναυάγιο εντόπισε ένας ερασιτέχνης ψαράς, όταν διαπίστωσε στην επιφάνεια της θάλασσας μία σωσίβια ναυαγοσωστική λέμβο και ειδοποίησε το λιμενικό σώμα. Αμέσως έφθασε στην περιοχή σκάφος του λιμενικού με δύο δύτες οι οποίοι και επιβεβαίωσαν το γεγονός.

Το «ΚΡΙΣΤΙΝ» μετέφερε τρία φορτηγά και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία .

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες του πληρώματος στο πλοίο παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει