Για την αύξηση του ιικού φορτίου κορονοϊού που παρατηρείται στα λύματα στην Αττική μίλησαν σε τηλεοπτική τους συνέντευξη την Τρίτη (20/4) οι καθηγητές Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας επεσήμανε ότι, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση. «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική» είπε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ οι μετρήσεις για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Όπως επεσήμανε για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.

«Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία» υπογράμμισε.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος δήλωσε από την πλευρά του πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη. «Τα νούμερα επανέρχονται».

Παράλληλα, μιλώντας για τα εμβόλια, ο κ. Μανωλόπουλος είπε πως το 40% των ηλικιωμένων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν. «Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο για ποιους κάνει το κάθε εμβόλιο», ανέφερε.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Johnson & Johnson εξήγησε πως πρέπει να μπει ηλιακό όριο ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς.