Πριν από μερικές ημέρες το newsbeast.gr δημοσίευσε ένα φωτορεπορτάζ σχετικά με παλιό ετοιμόρροπο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας με την επισήμανση ότι, δυστυχώς, δεν είναι το μόνο. Σήμερα παρουσιάζουμε την κατάσταση σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους στην Αθήνα, στην οδό Σταδίου αλλά και κοντινά στενά.

Μία εικόνα εγκατάλειψης και βρωμιάς, με εστίες μόλυνσης που κάθε άλλο παρά μία λαμπερή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θυμίζουν ή μία χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Και δεν μιλάμε μόνο για παλιά κτίρια που η φυσιολογική φθορά δεκαετιών και η εγκατάλειψη, τα έχει οδηγήσει ένα βήμα πριν την κατάρρευση, αλλά και για νεότερα ισόγεια καταστήματα τα οποία έχουν κλείσει από καιρό και έχουν γίνει κυριολεκτικά εστίες μόλυνσης.

Οι μυρωδιές από ούρα και άλλες ακαθαρσίες κάνουν τους περαστικούς να κλείνουν τη μύτη τους, ενώ σε ορισμένα σημεία κυριολεκτικά πρέπει να προσέχεις που πατάς.

Φυσικά αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο στο κέντρο καθώς δεκάδες γειτονιές στην Αθήνα βιώνουν την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη, αλλά εδώ φαίνεται το μέγεθος του προβλήματος καθώς ούτε καν στο πιο δραστήριο και τουριστικό κομμάτι της χώρας, δεν μπορεί να κρυφτεί η εικόνα μιζέριας που έχει καλύψει περιοχές της πόλης των Αθηνών.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος