Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, παρά την απαγόρευση που ισχύει.

Οι δύο πραγματοποιούνται από αριστερές οργανώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και στην πλατεία Κλαυθμώνος και η τρίτη από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Κλειστή είναι η οδός Σταδίου, όπου στο ύψος της οδού Αμερικής έχουν τοποθετηθεί κλούβες της αστυνομίας, προκειμένου να μην επιτραπεί η προσέγγιση των συγκεντρωμένων, στο σημείο όπου συνεδριάζει το Ecofin.

Η πορεία ξεκίνησε στη Σταδίου αλλά η αστυνομία σταμάτησε τους διαδηλωτές στην οδό Αμερικής. Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι και τα στενά που οδηγούν στο Σύνταγμα και υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να κινηθούν μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος, αλλά δεν τους επετράπη από τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στη συμβολή των οδών Χρήστου Λαδά και Σταδίου, Πανεπιστημίου και Πετιμεζά καθώς και Ακαδημίας και Ομήρου.

To μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας συνέχισε προς την Ακαδημίας και κατέβηκε προς Ομόνοια, ενώ ένα μικρό κομμάτι της πορείας έμεινε στην Σταδίου μπροστά από το μπλόκο της αστυνομίας.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος βρίσκεται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος έκανε δηλώσεις κατά των απαγορεύσεων των συγκεντρώσεων στην πρωτεύουσα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να κατέβει στον δρόμο για να ακυρώσει στην πράξη αυτές τις απαγορεύσεις.

«Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων θυμίζουν τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της χώρας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι ούτε μπανανία ούτε προτεκτοράτο, και οι εργαζόμενοι θα καταργήσουν τις απαγορεύσεις στην πράξη».

Επικεφαλής της πορείας είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι Στρατούλης, Δρίτσας, Λαφαζάνης και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και στελέχη του κόμματος.