Αυξήθηκε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία

Διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης


ΕΛΛΑΔΑ
13:15
02/08/2020
Αυξήθηκε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία
24
loading

Στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Αναφορικά με τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο. Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (https://www.ynanp.gr/el/).

Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κατά περίπτωση: α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

Ρητή εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας να διεξάγουν πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία έχει ζητήσει ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που θα διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Ήδη έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό ΦΕΚ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar μάντρωμα στους έλληνες

  ώστε να κάνουν διακοπές τα τουρίστια.
  Είναι δίκαιο και γίνεται πράξη

 2. avatar Γύπας

  Φορτώστε!!!!! Καλά πόσο μ[...] μας περνούν;

 3. avatar Μστ

  Ως γνωστόν στα πλοία δε κολλάει, γιατί εκεί έχουν συμφέροντα οι εφοπλιστές.!!

 4. avatar Επειδή κατά καιρούς

  πολλοί αναρωτιούνταν, εν είδει απαξίωσης, για διάφορα θέματα τι θα γινόταν αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ήλθε ο καιρός να αναρωτηθώ κι εγώ, με βάση τα σκαμπανεβάσματα της κυβέρνησης, το ίδιο!

 5. avatar Λη

  Γιατι να βγει ο Τσιοδρας ? Για να τον ξανακραξετε? Αρκετα του σουρανε του ανθρωπου..

 6. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Ε καλά αν δεν βγάλουν λεφτά οι συγγενείς ρε παιδία ποιος θα τα πάρει εσείς?? Χαχα..

 7. avatar tboni2

  Πως Μ αρεσουν τα κοπάδια όταν βόσκουν στα λιβάδια!!! Προσπαθούν να φτιάξουν μια πλήρως προβατοποιημενη κοινωνία όπου θα αποφασίζουν αυτοί για τα παντα. Και το κακό είναι παγκόσμιο λόγο της παγκοσμιοποίησης.

 8. avatar elpizo_na_tirountai

  Σε δικά μου πρόσφατα ταξίδια δεν τηρούνταν οι αποστάσεις και υπήρχαν διαρκώς λίγα άτομα που δεν φορούσαν μάσκα παρά τις επανειλλημένες παρατηρήσεις του πληρώματος.

 9. avatar Rhodos13

  Σχέδιο πάνω από όλα... την μια μέρα ξημερώνει έτσι την άλλη αλλιώς την Τρίτη μας ενοχλεί η εκκλησία και όχι τα party την Τετάρτη μας ενοχλούν όλα... την Πέμπτη πανηγύρια τέλος αλλ μετά πάμε συναυλία ή θέατρο με «αποστάσεις» την Παρασκευή ανοίγουμε σε Αγγλία Σουηδία καράβια όλοι μέσα... το Σάββατο βάλτε μάσκες το πρωί το απόγευμα όχι... μεχρι που θα μας έρθει ξανά μια Κυριακή και θα αρχίσει να χτυπάει το κινητό σαν συναγερμός βραδιάτικα να κλειστούμε όλοι μέσα πάλι... κουκουρουκου κυβέρνηση... κουκουρουκου σχέδιο σε οικονομία με τραπεζες κυριολεκτικά να κάνουν ότι τους καπνίσει σε τεπιχ και εγγυησεωσ χρεώνουν ακόμα και να πληρώσουμε το ρεύμα αλλά κατά αλλά μη έρχεστε στα καταστήματα... υγειονομικό όσο πάει χειρότερα χώρις καμμία προετοιμασία για χειμώνα για αγορά υγειονομικού υλικού πχ αλλά μετά θα μας λένε ήρθε το νέο κύμα ανέβηκαν οι τιμές πάλι!

 10. avatar Είστε

  γελοίοι. Από τη μια μάσκες παντού κι από την άλλη αύξηση πληρότητας ελέω τουρισμού και οικονομίας. Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως θέλουν να ξεμπερδευουν γρήγορα με τις ευπαθείς ομάδες. Μάλλον έχουν βρει το δικό τους μοντέλο ανοσίας της αγέλης. Ρητορικά είναι άψογοι, λένε αυτό που θέλεις ν\'ακουσεις. Στην πράξη όλοι βλέπουμε οτι δεν κάνουν σχεδόν τίποτα. Αν δεν είχαν δώσει 20 εκ. στο ΜΜΕ θα είχαν ν\' αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερο την πραγματικότητα. Τώρα είναι στα παπάκια τους. Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει την κοροϊδία και να προστατέψει ο καθένας μόνος του τον εαυτό του και τους γύρω του από τον ιό. Από την κυβέρνηση μην περιμένετε τίποτα.

 11. avatar Ελληνικός Λαός

  Εμπιστεύτητε ρε κουφιοκεφαλακιδες την κυβέρνηση που έχει αποδείξει πολλές φορές πόσο καλά τα καταφέρνει, εσάς που έχετε αποδείξει πόσο ανόητοι και άχρηστοι είστε δεν δικαιούστε ούτε την γνώμη σας να γράφετε πόσο μάλλον να την κριτικάρετε και ολας.

  1. avatar @ Ελληνικός Λαός

   Άσε μας ρε τρόλ που θα μας αφαιρέσεις και το λόγο... όπως όλοι έλεγαν ότι καλά έκανε και κάναμε το lock down και όλοι πειθάρχησαν άκου λίγο τι γίνεται μήπως καταλάβεις ότι τώρα δεν κάνουν τίποτα σωστό! Χάλια τα έχουν κάνει... μαντάρα... και κάθε μέρα και χειρότερα... άστο φίλε... γλύψε εσυ σωτήρες και άσε τους υπόλοιπους να κάνουμε κριτική όπως κάναμε και κάπως ακούστηκε και κόπηκαν μερικές άδειες και θα έχουμε συχνότερα δρομολόγια λεωφορεία μέτρο... άραξε εσυ στη βόλεψη σου και άσε τους υπόλοιπους να λέμε αυτά που βλέπουμε που γινόμασταν σαρδέλες σε λεωφορεία και τρόλεϊ...

 12. avatar Δε ντρέπονται να μας λένε για ατομική ευθυνη

  Μη μας κουνάς το δάχτυλο κύριε Πρωθυπουργε, όταν εσύ για να κάνεις το χατίρι των εφοπλιστών στοιβάζεις τον κόσμο στα πλοία. Για ποια απόσταση μας μιλάς. Σε ηλίθιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι. Ε, μα βέβαια εσείς ταξιδεύετε με τα χλιδατα σκάφη των πλουσίων φίλων σας, που πρέπει να εξυπηρετήσετε. Εδώ δουλευομαστε μάλλον μεταξύ μας όλοι. Από τη μια μας έχετε πιπιλισει με τις αποστάσεις και την κοινωνική αποστασιοποιηθεί και από την άλλη αυξάνεται η πληρότητα.

 13. avatar γιωργος κων

  στον απλο κοσμο προστιμο 150 ευρω αλλα για τα κερδη των εφοπλιστων τα δινουμε ολα μπραβο στην κυβερνηση των αριστων τ ακουτε φιλελεδες

 14. avatar Είχες ελληνα ψηφοφορε

  Τι είναι να ψηφιζεις άριστους ? Μπεεεεε προβατα που μαθατε χρόνια στο ρουσφέτι .ρουφατε τώρα το αβγουλακι σας .αλλά εμείς τι φταίμε

 15. avatar Giorgis

  Είναι επειδή μειώθηκαν τα κρούσματα. Τι, όχι?

 16. avatar Καλ;;α ενταξει

  Πανω απο ολα η υγεια.... και βεβαια των εργαζωμενων....

 17. avatar πλάκα μας κάνεις?

  πριν τρεις μέρες λέγανε πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είχε εισηγηθεί να μην αυξηθεί η πληρότητα λόγω των κρουσμάτων.

  τώρα τους γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια? και μετά λένε για συλλογική ευθήνη?

 18. avatar 1+1

  ✔️ Ή στραβός ειναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε..!!
  ✔️ Μπορει βεβαια οι κυβερνωντες να θελουν να μας τρελανουν , για να μη πω κατι πολύ χειρότερο..!
  Τα κρουσματα αυξηθηκαν μεσα σε ενα μηνα περίπου κατά 80% και η καθηγήτρια κ.Λινού φοβαται οτι μπορεί να φτασουν τα χιλια ημερησίως, ενώ η Πολιτική «προστασία» δεχθηκε σήμερα να αυξηθεί η πληροτητα των επιβατικών πλοιων κατα 35%..!
  ✔️ Επιπλέον συνεχιζεται η ανευ προηγουμενων τεστ εισοδος των επισκεπτων της Ελλαδος και σαν επιστεγασμα με εντολή Θεοχαρη ανοιγουν και την κρουαζιέρα , με ελευθερη την αποβιβαση τουριστών σε 7-8 νησιά. ..!!
  ✔️ Φοβαμαι οτι εαν δεν αναλαβει αμεσα ο Τσιορδας εν λευκώ το θεμα της πανδημιας covid , η κατασταση θα δυσκολεψει κατα πολύ ,γιατί εκ του αποτελεσματος φαινεται δυστυχώς οτι ο Χαρδαλιάς δεν τα καταφέρνει..!!

 19. avatar Κλεων

  Παρασκευη βγαινει ο Χαρδαλιας με μασκα και λεει οτι δεν υπαρχει περιπτωση να αυξηθει η χωριτηκοτητα....
  Κυριακη την ανεβαιζουν 20%.....
  ΠΟΣΟ [...] ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ???

 20. avatar Ramon

  Ξεφτίλες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει