Εν μέσω του σχεδίου «Αθηνά», προέκυψε από τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη και το ζήτημα της σίτισης των φοιτητών.
Το ΑΤΕΙ Πατρών, επικαλούμενο μειωμένο προϋπολογισμό (1.420 εκατ. ευρώ αντί για 2.420 εκατ.) «κούρεψε» σχεδόν στο 50% τους δικαιούχους φοιτητές, δημιουργώντας τους σοβαρό πρόβλημα.

Εκτός από τους 366 φοιτητές του Πύργου και της Αμαλιάδας, πλήττονται βάναυσα και 1.448 φοιτητές στην Πάτρα καθώς από τους 4.000 έως τώρα δικαιούχους, δικαίωμα σίτισης αποκτούν μόνο οι 2.552.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση, φοιτητής του ΤΕΙ Πατρών έστειλε στο patrisnews.gr μια συγκινητική επιστολή διαμαρτυρίας:

«Είμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες απελπισμένους φοιτητές οι οποίοι πλήττονται καθημερινά από τα υποτιθέμενα ευνοϊκά μέτρα που παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση.

Τα προβλήματα μας πολλά.

Συγχωνεύσεις-μετακινήσεις τμημάτων, υποβαθμίσεις πτυχίων και άλλα πολλά, τα οποία προβάλλονται συχνά μέσα από την εκπομπή σας, και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Θέλω να επισημάνω ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο δεν έχει θιχτεί πουθενά, και αυτό είναι το ζήτημα της δωρεάν σίτισης των φοιτητών.

Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Πάτρας όπου και σπουδάζω, έκοψαν την παροχή της δωρεάν σίτισης στους μισούς φοιτητές- από τους 4.000 φοιτητές που δικαιούνται τη δωρεάν σίτιση, μόνο οι 2.552 κρίθηκαν κατάλληλοι ώστε να προμηθευτούν τη δωρεάν κάρτα σίτισης. Αποτέλεσμα: 1.448 (!) φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να πεινάσουν!

Πού είναι η δωρεάν σίτιση που ακούγαμε στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους από τις υποσχέσεις του υπουργού;

Πού είναι η αύξηση του αριθμού των φοιτητών που θα σιτίζονται δωρεάν που μας υποσχέθηκε;

Ένας από αυτούς είμαι και εγώ, και ρωτώ: πώς μια οικογένεια με έναν και μόνο εξαιρετικά χαμηλό μισθό θα μπορέσει να ζήσει δύο σπίτια; Πώς από αυτόν τον μισθό θα πληρωθούν ενοίκια, χαράτσι, ρεύμα, νερό και σούπερ μάρκετ; Πώς θα ζήσουμε; ΠΩΣ;», αναφέρει στην επιστολή του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.