Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας των εργαζομένων στο ΙΚΑ, στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν από το πρωί της Παρασκευής, επειδή, ενώ προσλήφθηκαν μέσω των εξετάσεων του ΑΣΕΠ στην Αγροτική Τράπεζα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, μετατάχθηκαν στο δυναμικό του ΙΚΑ μετά την πώληση της τράπεζας. Πρόκειται για δυναμικό που αντιστοιχεί σε 500 εργαζόμενους.

Οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν από τη διοίκηση του ΙΚΑ ότι έγινε αίτηση διακοπής της σύμβασής τους, με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυση.

Σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, κλειστή παρέμενε η Αγίου Κωνσταντίνου στο ύψος της οδού Σωκράτους καθώς και η οδός Σταδίου, καθότι μετά την κατάληψη, ακολούθησε και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από το Ίδρυμα διαμηνύουν ότι αδυνατούν να διαχειριστούν την απόδοση συντάξεων, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εκκρεμότητα 29.000 αιτήσεις σε όλη τη χώρα.

Oι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Ιδρύματος, για την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.