Κανονικά η επιδότηση παιδικών σταθμών από το ΕΣΠΑ

Αίτηση ανάκλησης της απόφασης ακύρωσης της σύμβασης


ΕΛΛΑΔΑ
18:03
14/12/2012
Κανονικά η επιδότηση παιδικών σταθμών από το ΕΣΠΑ
loading

Καθησυχάζει το υπουργείο Εργασίας για το πρόγραμμα επιδότησης παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, από κονδύλια του ΕΣΠΑ, παρά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομη την σχετική σύμβαση.

Το έργο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που επιδοτεί με 145 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ, τη δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), θα υλοποιηθεί κανονικά φέτος, τονίζει η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Άννα Δαλλαπόρτα.

Όσον αφορά το επόμενο σχολικό έτος, η κ. Δαλλαπόρτα δηλώνει ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι τελεσίδικη, θα ασκηθεί αίτηση ανάκλησης και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να υλοποιηθεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή του το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακύρωσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς έκρινε πως υπάρχει «ουσιώδης πλημμέλεια» στις τροποποιήσεις της προκήρυξης και των συμβάσεων που έκανε η Ελληνική Εταιρεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΕΕΤΑΑ).

Η κ. Δαλλαπόρτα, αναφέρει επίσης ότι, «οι οριζόντιες μειώσεις που επιβλήθηκαν με στόχο να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες σε μία εποχή τρομακτικής δημοσιονομικής κρίσης και έλλειψης πόρων για χρηματοδότηση δομών παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων έγιναν μετά από διαβούλευση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων κατά την οποία εξασφαλίσθηκε η συναίνεσή τους».

«Σε κάθε περίπτωση», τονίζει η κ. Δαλλαπόρτα «το υπουργείο Εργασίας και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ως δικαιούχος της πράξης, προβαίνουν ήδη σε συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες για την ομαλή διευθέτηση του ζητήματος, η ομαλή εξέλιξη του οποίου αποτελεί προτεραιότητα τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων. Άλλωστε, λόγοι υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει