Συγκέντρωση φαρμακοποιών γίνεται έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, τόσο στην Αθήνα,όσο και στη Θεσσαλονίκη ήδη από τις 11:00 της Τρίτης.

Οι φαρμακοποιοί έχουν αναρτήσει πλακάτ και διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση των οφειλών του Οργανισμού προς αυτούς, όπως επίσης και για το αναδρομικό rebate που ζητάται από αυτούς, σύμφωνα με την υπογεγραμμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σήμερα, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν, για δεύτερη μέρα, την πανελλαδική απεργία.

«Οι δίκαιες διεκδικήσεις των φαρμακοποιών οδηγούν, με τη μορφή της πάλης, στην καταπάτηση του δικαιώματος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων να έχουν φαρμακευτική περίθαλψη», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Από το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και μέχρι να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους τα φάρμακα.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων αναμένουν συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά και το πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ώστε να αποφασίσει για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων.