Με… όρεξη «ξαναχτύπησε» το κύμα κακοκαιρίας τη Φθιώτιδα. Τουλάχιστον, η πολύωρη παύση των φαινομένων επέτρεψε στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας να επιχειρήσει με επιτυχία τον απεγκλωβισμό των περισσοτέρων ορεινών χωριών στα οποία το χιόνι ξεπέρασε το 1 μέτρο.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η πολύ έντονη χιονόπτωση οδήγησε στην απόφαση να ξανακλείσει ο δρόμος για Δομοκό, για τα βαρέα οχήματα, από τις 14:45.

Σημειώνεται ότι, λόγω του αλατιού που έχει πέσει τις προηγούμενες ώρες στο οδόστρωμα, αυτό παραμένει καθαρό και χωρίς να χρειάζονται αλυσίδες, ωστόσο η κατάσταση μεταβάλλεται πολύ γρήγορα, λόγω και της έντασης της χιονόπτωσης και οι οδηγοί θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις συμβουλές των τροχονόμων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, η περιοχή της Φθιώτιδας θα αντιμετωπίσει έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (04/01), ενώ ο χιονιάς θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (05/01), πιάνοντας θάλασσα.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και ενεργεί. Σε «51», Μπράλο, Ράχη Τυμφρηστού και Δομοκό τα μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν διαρκώς, προκειμένου να μείνει ανοιχτό το κεντρικό δίκτυο. Το ίδιο πράττουν και οι δήμοι με τα δικά τους μηχανήματα, με σκοπό τη διατήρηση των δικών τους δρόμων.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η ολισθηρότητα είναι υπεύθυνη για πολλά μικροατυχήματα, που κοστίζουν όμως σε χρήμα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τέλος στον ΠΑΘΕ, καθώς Μαρτίνο και Υλίκη βρίσκονται και πάλι στο δρόμο της κακοκαιρίας και δεν αποκλείεται προληπτικά να κλείσει πάλι για τα βαρέα οχήματα.