Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 οικογένειες

Για πρώτη φορά θα διανεμηθεί φρουτοσαλάτα, τυρί και γιαούρτι στα σχολεία


ΕΛΛΑΔΑ
21:47
03/10/2012
Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 οικογένειες
1
loading

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός που αφορούσε τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 οικογένειες. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας το πρωί στη Βουλή, θα διατεθούν 23 εκατ. ευρώ και ο διαγωνισμός αφορούσε πέντε βασικά προϊόντα: μακαρόνια, λάδι για πρώτη φορά, τυρί φέτα ΠΟΠ ελληνική, γραβιέρα Κρήτης και ρύζι.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός δόθηκε σε επτά διαφορετικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων και δύο ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών από την Κρήτη.

Για την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει πολύ σύντομα η διαγωνιστική διαδικασία, αφού όμως προηγουμένως δοθεί έγκριση από την Ε.Ε. και θα γίνει με τρόπο, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και μικρότερες εταιρείες χωρίς να απαιτούνται μεγάλα ποσά εγγυητικών επιστολών.

Αλλά και για τη δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία ολοκληρώθηκε επίσης ο διαγωνισμός. Για πρώτη φορά θα δίνεται σε πάρα πολλά σχολεία έτοιμη φρουτοσαλάτα που θα είναι μόνο μέσα σε φυσικό χυμό πορτοκάλι ελληνικό. Επίσης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών θα διανείμει στα σχολεία για πρώτη φορά τυρί ή γιαούρτι.

Στην πληρωμή όλων των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές ο κ. Τσαυτάρης. «Ζήτησα από τις υπηρεσίες του υπουργείου να δουλέψουν όλο το Σαββατοκύριακο, μέρα-νύχτα και τη Δευτέρα το πρωί δώσαμε τα 24 εκατ. αυτά, που καθυστερούσαν, στους ανθρώπους που τα δικαιούνταν και μάλιστα από χθες δόθηκαν όλα» είπε ο υπουργός.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar stathis

    Καλα ολα αυτα αλλα ο λαος δεν ειναι επαιτης. Δουλεια χρειαζεται για να ζησει με αξιοπρεπεια. Ολα τα αλλα ειναι εφήμερα. Ως ποτε θα μοιραζονται τροφιμα; Ως ποτε θα ζει ο λαος στην ανεχεια; Νομιζουν οτι αν μοιρασουν μια φορα γραβιερα Κρητης ανακουφισανε τον κοσμο και του ελυσαν τα προβληματα; Ντροπη καταντησαν τον Ελληνα ζητιανο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει