Θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής, αυτοδιαλυόμενη, αποτελούμενη από ελαφριά πετρελαιοειδή και έκτασης περίπου δέκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (10.000m2),διαπιστώθηκε, τις πρωινές ώρες σήμερα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμένα «Ντάπιας», Σπετσών.

O φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης του λιμένα, πραγματοποίησε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος μπροστά από την παραλία «Άγιος Μαμμα» ενώ στελέχη του λιμενικού έσπευσαν από ξηράς προκειμένου να αποτρέψουν λουόμενους για τη λήψη θαλάσσιου λουτρού. Παράλληλα, περιπολικό σκάφος του λιμενικού, με τη συνδρομή δεκαπέντε ιδιωτικών πλοίων και σκαφών, προέβησαν σε συνεχείς μηχανικές αναδεύσεις πάνω από την κηλίδα, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Σπετσών, ενώ κατόπιν ελέγχου και χρήσης απορροφητικών μέσων απορρύπανσης,τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, δεν διαπιστώθηκαν ίχνη ρύπανσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.