Στη Μεγάλη Εβδομάδα εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι καταστηματάρχες του Πειραιά, βλέποντας την κίνηση στην αγορά υποτονική.

Το εορταστικό ωράριο ξεκίνησε σήμερα με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ το Σάββατο 07/4 από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Από τη Μ.Δευτέρα έως τη Μ.Πέμπτη το ωράριο στα καταστήματα θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τη Μ.Παρασκευή από τη μία μετά το μεσημέρι έως στις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ από την Τρίτη 17 Απριλίου επανέρχεται το θερινό ωράριο λειτουργίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, σε επιστολή του καλεί τους καταστηματάρχες να μην κάνουν παράνομες καταλήψεις των πεζοδρομίων, προκειμένου να μη δημιουργούνται προβλήματα στη διακίνηση των πεζών και στα άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ επισημαίνει και την υποχρέωση τήρησης των κανόνων καθαριότητας, καθώς και το κλείσιμο των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραδοσιακών κρεοπωλείων Πειραιά και Νήσων Σταύρο Πέρρο η τιμή του αρνιού κυμαίνεται φέτος από 8 έως 9 ευρώ το κιλό, το κατσίκι 6 με 7 ευρώ το κιλό και τα έντερα για το παραδοσιακό κοκορέτσι 5 με 6 ευρώ το κιλό.

Στη Βαρβάκειο, οι τιμές του αρνιού κυμαίνονται 6 με 7 ευρώ, ενώ το κατσικάκι πωλείται στην ίδια τιμή 6 με 7 ευρώ. Τα έντερα για το παραδοσιακό κοκορέτσι κυμαίνονται από 4 έως 5 ευρώ το κιλό και οι συκωταριές 4 έως 7 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών της Βαρβακείου Κλεάνθη Τσιρώνη η κίνηση είναι αυξημένη στην αγορά ωστόσο οι καταναλωτές αγοράζουν μικρές ποσότητες και όχι όπως άλλες χρονιές.