Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός του Νοεμβρίου για θέματα αρμοδιότητάς του, όσον αφορά τη Μεσσηνία. Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια της στρατηγικής για την προσθήκη νέων καλλιεργειών στην περιοχή της Μεσσηνίας την διασφάλιση της ποιότητας και την προώθηση των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, διοργανώνονται εντός του Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Αλευρά οι ακόλουθες δράσεις:

1) Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011, θα πραγματοποιηθεί διήμερη επίσκεψη Κινέζων δημοσιογράφων και επιχειρηματιών στη Μεσσηνία, στα πλαίσια της καμπάνιας προώθησης για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές στην Κίνα. Η ομάδα των Κινέζων στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει τεχνικές επισκέψεις, σε ελαιώνες, ελαιοτριβεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου και τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας (ΕΑΣ). Η αντιπροσωπεία θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Κανελλόπουλο.

2) Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, επιλύεται το πρόβλημα της στέγασης και της στελέχωσης του Εργαστηρίου Ποιότητας Ελαιολάδου, προκειμένου να αρχίσει άμεσα τη λειτουργία του με σκοπό αφ΄ ενός την έγκυρη διασφάλιση της ποιότητας του Μεσσηνιακού ελαιολάδου και αφ΄ ετέρου την συντονισμένη διείσδυσή του στις διεθνείς αγορές. Στην σχετική για το θέμα συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο πρόεδρος του νέου γεωργικού οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Βασίλης Γκίκας, ο Πρόεδρος των ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Ανδρέας Κανάκης και η εκπρόσωπος του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Μεταξύ των παραπάνω φορέων θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τη λειτουργία του Εργαστηρίου Ελαιολάδου.

Πηγή: eleftherianews.gr